• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Yollarda bayram yoğunluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KIRIKKALE: Bayram tatili için yola çıkan vatandaşlar, Kırıkkale-Kayseri ve Kırıkkale Samsun karayolunda yoğunluğa neden oldu.

Bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler, yolculuğa başladı. 46 ilin bağlantı noktasında yer alan Kırıkkale’de karayolları ve trafik ekipleri, denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Ekipler, yoğunluğun olduğu kavşaklarda trafik akışını rahatlatmaya çalışarak, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırıkkale’nin, Ankara`ya 70 kilometre uzaklıkta, çok önemli bir kavşak noktasında bulunduğunu, son bir saatte kentten geçen araç sayısının 5 bine yaklaştığını belirtti.

Kentteki karayollarına her 40 kilometreye bir trafik ekibi yönlendirdiklerini ifade eden Onar, şunları kaydetti:

"Ankara’dan gelip Karadeniz, Doğu Anadolu, Kayseri, Malatya ve Elazığ’a gidecek araçlar kentten güvenli şekilde geçmektedir.

Bayram dolayısıyla ilimizde trafik tedbirlerine ek olarak ekip sayılarını artırdık. Şu an ilimiz sınırları içinde 15 ekibimiz trafiği kontrol ediyor. Sürücülerimizden tek isteğimiz hız limitlerine uyalım, muhakkak emniyet kemerini takalım. Sadece sürücüler değil, araçtaki tüm yolcuların emniyet kemerini takmak suretiyle seyahat etmeleri gerekmektedir. Sürücülerimiz, lütfen yorgun ve uykusuz yola çıkmasınlar." 

Bu haberler de ilginizi çekebilir