• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
Âlimler Cemiyeti`nden  Kurban Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Merkezi Diyarbakır’da bulunan Âlimler Cemiyeti, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Âlimler Cemiyeti’nin yayınladığı mesajında, “Müslümanlar olarak içinde bulunduğumuz günlerde birçok bayramı bir arada yaşıyoruz. Arefe, Cuma ve hemen ardından gelecek olan Kurban bayramı. Peygamber Efendimiz (sav), birçok hadisi şeriflerinde, bu günlerin önemine ve bu günlerde şeytanın ne kadar hakir kılındığına vurgu yapıyor. Zira şeytan bu günlerde başta hac ve kurban ibadeti olmak üzere, birçok sebepten dolayı hakir ve zelil kılınmıştır.

Kendisinde birçok hayrın bulunduğu, ibadetlerin bir önceki günlere nispeten daha fazla sevap ile karşılık bulacağı Zilhiccenin son on gününü geride bırakmış bulunmaktayız.

Bu yönüyle bayrama baktığımız zaman birçok kere sevinip şükretmemiz gerekir. Ama ne yazık ki, bütün bir ümmet olarak yine buruk bir bayrama girmiş olacağız. Zira İslam coğrafyasının kahir ekseriyeti, bayram duygusundan yoksun, içi buruk ve gözü yaşlı olarak bayram atmosferine giriyor. Yine her tarafta kan, yine gözyaşı, yine bombalar, yine savaşlar, yine baskınlar, yıkımlar, yine annelerin feryatları ve çocukların figanları…


Ancak her ne şekilde ve hangi şartlar altında olursak olalım, bizler yine ruhen ve bedenen özgür ortamlarda bayramımızı bayram olarak yapmalıyız.

Bu vesileyle Alimler Cemiyeti olarak tüm İslam âleminin Mübarek Kurban Bayramı’nı, en kalbi duygularımızla tebrik eder, Bayramın tüm Müslümanlar için büyük hayırlara, kurtuluşlara, yakın zaferlere ve vahdete vesile olmasını, Müslümanlar arasındaki dargınlık ve kırgınlıkların ortadan kaldırılıp kardeşlik, huzur ve barış getirmesini rabbimizden temenni ederiz.”  ifadelerine yer verildi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir