• DOLAR 32.487
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2476.06
  • ...

BATMAN - Batman esnafı, Kurban Bayramı öncesi çarşının çok kalabalık olmasına rağmen satışlarının pek fazla olmadığını belirterek, bunun nedeninin büyük mağaza ve AVM’ler olduğunu söyleyerek yetkililerden bunun önüne geçmesini istedi.

Bayrama bir gün kalmasına rağmen hasılatlarının geçen yıllara göre daha az olduğunu ifade eden esnaf Orhan Bozkurt, “İşlerimizin durgunluğunun sebebi büyük mağazaların ve AVM’lerin Batman’da fazla açılmasıdır. Bu yüzden küçük esnaf etkileniyor. Küçük esnaf gün geçtikçe büyük mağaza ve AVM’lere karşı kan kaybetmeye başlıyor. Bunun acilen önüne geçilmesi gerekir. Çünkü bu şartlarda 3-4 ay sonra küçük esnaf yüzde 20-30 civarı kepenklerini kapatacak. Bunun için yetkililerin büyük mağaza ve AVM’ler ile ilgili tedbir almaları gerekir. Büyük AVM’lere bazı yasalar çıkarılması gerekir ki küçük esnaf ayakta durabilsin.” şeklinde konuştu.

Satışlarının eski bayramlarda bir hafta önceden başladığını ve şimdiki bayramlarda ise 2-3 gün kala yoğunluğun olduğunu belirten esnaf Lokman Yıldız, “Eski bayramlarda bayrama bir hafta kala vatandaş alışverişte birbirini eziyordu, yetişemiyorduk. Çok yoğun bir kalabalık var ama pek fazla satışlar olmuyor. Şimdiki Kurban Bayramı’nda ise satışlarımız 2-3 gün kala başlıyor. İşlerimizin böyle azalması büyük alışveriş mağazalardan kaynaklanıyor.” dedi.  (Veysi Rüzgar - İLKHA)