• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
Kürtçe Bediüzzaman Said Nursi Paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Nûbihar-Der Bediüzzaman Said Nursi`nin vefatının yıldönümü vesilesiyle bugün Kürtçe bir panel gerçekleştirdi. Batman Eski Kültür Merkezinde saat 13.30`da Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelin Moderatörlüğünü İlahiyatçı Aydın Üneşi yaptı.

Panelde Abdulkadir Kurşun Üstad Bediüzzaman`ın hayatı ve mücadelesinden kesitler sundu. Abdulkadir Kurşun`dan sonra söz alan İbrahim Azarkan ise Risale-i Nur`un içeriği ve hakikatleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Risale-i Nur İmani bir hizmet kaynağıdır
Risale-i Nur dinin bir Reform hareketi olmadığını ifade eden İbrahim Azarkan, "Risale-i Nur, dinde bir yenilik yapmamış, bilakis, dinin unutulmuş vecibelerini dine girmiş İsrailiyatlardan, bidatlardan temizleyen imani bir hizmet kaynağıdır. Risale-i Nur, İslam`a yapılan saldırıları ortadan kaldırarak Allah`ın adaleti ve hakikatine yönelmemizi anlatıyor." dedi.

Panelde son olarak Zülküf Xweşhevi, Bediüzzaman ve siyaset hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Eski Said İle Yeni Said hakkında yaptığı konuşmada ilk Said`in siyasete girmesinin dini sahiplenmek için olduğunu, yeni Said döneminde ise dini siyasete alet edilmemesi gerektiğinden üstadın siyasete bulaşmadığını ifade etti.

Panelin sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20340.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20341.jpg

Masum Günaydın - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir