• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Akçakale kaymakamı okul inşaatını denetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Akçakale kaymakamı Eyüp Fırat, bu yıl yapımına başlanan ancak 2014-2015 yılı eğitim ve öğretimine yetiştirilemeyen Pekmezli Çok Programlı Lisenin, yapım çalışmalarını yerinde denetlemek için Pekmezli'ye gitti. İnşaat çalışmalarını yerinde denetleyen kaymakam Fırat yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakam Fırat burada yaptığı açıklamada, "Akçakale’ye yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Pekmezli Mahallemizde yapımı sürmekte olan çok programlı lisemizin inşaat çalışmalarını yerinde denetledik. İnşaat çalışmalarıyla ilgili olarak firma sahiplerinden bilgi aldık. Bu yıl yapımına başlanan ancak 2014-2015 yılı eğitim ve öğretime yetiştirilemeyen okulumuzu Kasım ayının başlarında tamamlanarak açmayı planlıyoruz. Bu okulumuz sadece Pekmezli Mahallemizin değil, bu mahallemize yakın diğer mahallelerimize de lise düzeyinde hizmet vermesi planlanıyor. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

16 derslik Pekmezli Çok Programlı Lisesinin inşaat çalışmasının bu yıl Kasım ayına kadar tamamlanması planlanıyor. Pekmezli Çok Programlı Lisenin, bölgenin eğitim sorununa büyük ölçüde çözüm getireceği belirtiliyor. 

Pekmezli ilkokulunu da ziyaret eden Kaymakam Fırat, eksiklerin kısa sürede giderileceğini belirterek yapılan tüm işlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

Kaymakam Fırat ayrıca, Pekmezli ilkokul Müdürü ve öğretmenler ile mini bir toplantı yaptı.

Belirledikleri hedef doğrultusunda okullara yönelik denetim, inceleme ve ziyaretlerde bulunduğunu ifade eden Kaymakam Fırat, amacının eğitim gören öğrencilerin temiz bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Kaymakam Fırat, "Öğrencilerin eğitim kalitelerinin yükselmesi için elimizden gelen her türlü imkanları kullanıyoruz. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizin de, performanslarını ortaya koyarak Akçakale’nin eğitim seviyesini yükseltmek ve mevcut durumdan daha ileriye götürmek için daha fazla emek ve çaba sarf ederek başarı oranını arttıracaklarına inanıyoruz." dedi.   (ibrahim Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir