• DOLAR 32.59
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2421.194
  • ...
`Kurban, Allah yolunda samimiyetin ve teslimiyetin ifadesidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl İl Müftüsü Mecit Can Kurban bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Can, mesajında, “Kurban, Allah yolunda samimiyetin, fedakârlığın, cömertliğin ve teslimiyetin ifadesidir. Mü’minler kurban kesmekle, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in hatıralarını tazelemekte ve gerektiğinde kendilerinin de aynı teslimiyet ve fedakârlığa hazır olduklarını göstermektedir.”dedi.

“Allah’a ulaşan yalnızca takvanızdır”
“Kurban, Rahmet Peygamberinin tesis ettiği sevgi medeniyetinin ümmeti olan bizlerin, hiçbir etnik, siyasi ve mezhep farkı gözetmeden, kardeşçe yaşamamız için gönüller inşa etmemizi sağlayan bir ibadettir.”diyen Can, “Kurban, et ihtiyacı nedeniyle hayvan kesimi değil, aksine “Allah’a onların ne etleri, ne de kanları ulaşır; fakat sizden Allah’a ulaşan yalnızca takvanızdır.”  ilahî hitabı gereği Allah rızası gözetilerek bir ibadetin yerine getirilmesidir.”ifadelerini kullandı.

Her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz huzur, barış, kardeşlik, sevgi ve hoşgörünün zirve yapması, bayramlarımızın bize kattığı en önemli değerler olduğunu belirten Can, “Bayramlarda zirve yapan bu insanlık değerlerinin bayram sonrasında da kökleşerek devam etmesi en büyük arzumuz ve duamızdır.”dedi.

“Sıla-i rahimde bulunarak fakir ve yoksullara yardım eli uzatalım”
Can konuşmasına şöyle devam etti: “Kurban bayramında, müminler olarak bir taraftan, bayram namazı, teşrik tekbirleri kurban kesimi gibi rabbimizin emirlerini ifa ederken diğer taraftan, yakınlarımıza sıla-i rahimde bulunarak fakir ve yoksullara yardım eli uzatarak çok güzel dini, milli ve insani bir geleneği sürdürmüş olacağız. Bayramlar küskün ve dargınların barıştığı, kin ve nefretin yerini huzur ve hoşgörünün aldığı, insanlığın bir huzur ikliminde adeta kendine geldiği kutlu zaman dilimleridir.  Bu zamanlarda milletçe yakaladığımız bu seviyeyi çok iyi değerlendirmeli ve kıymetini bilmeliyiz.  Bu duygu ve düşüncelerle mübarek kurban bayramının, milletçe yaşamakta olduğumuz sıkıntıların giderilmesine vesile olmasını, kardeşlik, sevgi ve hoşgörünün boy gösterdiği bir iklimin oluşmasına katkı sağlamasını diler, tüm Bingöllü hemşerilerimizin bayramlarını en içten dileklerimle kutlar, sağlık ve afiyet içerisinde nice bayramlar dilerim.”şeklinde konuştu.  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir