• DOLAR 32.462
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2478.342
  • ...
Ceylanpınarlı öğrenciler  'Avrupa' yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Ceylanpınar Pınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Bireylerin Öğrenme Hareketliliği 2014 yılı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği proje başvurusu kabul edildi ve hibe almaya hak kazanarak, Avrupa Birliği müzakere heyetinin üyesi oldu.



Bin 782 Proje Arasından Seçildi
Ceylanpınar Pınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10.Sınıf öğrencilerinden Esra Bozkurt,  Avrupa Birliği tarafından 25 Temmuz’da projelerinin onaylandığını söyledi.


Bozkurt  konuşmasında, ‘’ Projenin amacı, eğitimde öğrencilere deneyim sağlamak, mesleğe bakış açısını ve ufkunu genişletmektir. Ülkemizin gelişmiş şartları göz önüne alındığında, gelişmekte olan ülkemizin, gelişmiş Avrupa ülkelerinin sahip olduğu yaşlı nüfus potansiyeli dolayısıyla, bu yaşlı kitleye yaklaşımında deneyimlerinden faydalanmak, öncelikli amacımız olacaktır. Okul Müdürümüz Hüseyin Çalışkan tarafından hazırlanan ve sağlık çalışanlarımızın da desteğiyle gerçekleşen bu proje, bin 782 proje arasından seçilmiş bir projedir. ’Avrupa Birliği Bakanlığı’nda öğrenci hareketliliği kapsamında oluşturulan bu projeyi okul müdürümüz ve diğer öğretmenler tarafından biz öğrencilere deneyim sağladıkları için teşekkür ediyoruz.‘’ dedi.


Avrupa Ülkelerine gezi düzenlenecek
Ceylanpınar Pınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10.Sınıf öğrencilerinden Esra Bozkurt,  Proje kapsamında Mayıs ayı içerisinde 30 öğrencinin katılacağı Avrupa ülkelerinden Litvanya ve Hollanda gezisinin düzenleneceğini söyledi.


Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’ndan yapılan açıklamaya göre; ‘’Türkiye Ulusal Ajansı Avrupa Birliği, reform sürecinin milletimize yansıdığı noktada bulunuyor. Yurdumuzun dört bir yanında Ulusal Ajans aracılığıyla hayata geçirilen projelerle bir yandan ülkemizin Avrupa Birliği yolu açılıyor. Bu programlar sayesinde Avrupa Birliği sürecinde yediden yetmişe bütün vatandaşlarımız önemli aktörler haline gelmiştir. 2004 yılından bu yana Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen programlardan yararlanan kişi sayısı 400 bine ulaşmıştır. Artık siz de bu çabaların parçasısınız. Bu sayede Avrupa’da yepyeni dostluk köprüleri ve iletişim kanalları kuracaksınız. Ülkemizi, kültürümüzü, zenginliklerimizi anlatacaksınız ‘’ ifadelerinde bulundu.


Avrupa Birliği Bakanı'ndan Ceylanpınar'a teşekkür

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Ceylanpınar Pınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine   hitaben,  ‘’ Kurumunuza ve projenin hazırlanmasında emeği geçmiş olan çalışanlarınızı, göstermiş olduğunuz başarıdan dolayı tebrik eder, proje faaliyetlerinizin bitiminde elde edeceğiniz sonuçların Ulusal Ajans ile paylaşımında sağlayacağınız destek için teşekkür ederim ‘’ ifadelerini kullandı.   (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir