• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bayram sezonu olmasına rağmen işler durgun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Kurban Bayramına sayılı günler kalmasına rağmen işlerin durgun olması esnafları mağdur ediyor.


İşlerin durgun olmasının sebeplerinden birinin de çarşı merkezine yakın yerlerde yapılan AVM’lerin olduğunu dile getiren esnaflar,  sorunu giderilmesi için yetkilere seslendi.


Gün  geçtikçe çarşıların  tükenmeye başladığını,  insanların çarşıyı terk ettiklerini söyleyen  esnaf Bedir Pakır, “AVM’ler çarşının önüne geçmiş durumda. Çarşımız  da genelde kırsal kesime ve mahallelere, fakir fukara kesime hitap ettiği için, onlar  da bu zamanlarda tarlada ya da şehir dışında çalışıyorlar. Bundan dolayı işlerimiz bayağı bir etkilendi.”  dedi.


15 yıldan beri esnaflık yaptığını ifade eden Muhammed Sait  Uman  da,   bayrama az bir süre kalmasına rağmen  işlerin durgun olduğunu   söyledi.



Daha çok kırsal kesimin ve tarım işçilerinin kendilerinden alışveriş yaptığını  belirten  Uman,  iş sezonu olduğundan, bu kesimlerin çoğu köyde, kırsal alanda ya da şehir dışında çalıştıklarından işlerinin durgun olduğunu,  İşlerinin 11 veya 12. Ayda dışarıda tarım işçiliğinde çalışanların gelmesiyle açıldığını ifade etti.



İşlerin durgun olmasını çarşı merkezine yakın yerlerde açılan büyük AVM’lere bağlayan esnaf Abdullah Payık, Bayram üstü olmasına rağmen işlerin durgun olduğunu, bayramın geldiğini bile hissetmediklerini söyledi.

TEDAŞ’ın  çiftçilerin desteklemelerine el koymasında da işlerin durgun olma sebepleri arasında olduğunu   ifade eden Payık,  insanların elinde para olmadığı zaman gelip çarşıya alış veriş yapamayacağını  dile getirdi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir