• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Husumetli aileler barıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, mahalle muhtarları ve kanaat önderlerinden oluşan Sulh Komisyonu, bir davayı daha büyümeden sonlandırdı.

Mardin Müftülüğü Sulh Komisyonu, yaklaşık iki ay önce Yeni Yol mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 5 yaşındaki Suriye uyruklu Ömer Hüseyin hayatını kaybetmiş,  olay sonrası ise araç sürücüsü Eyüp Atlı ve çocuğun babası Hüseyin Hüseyni arsında tartışma çıkmıştı. O günden sonra iki aile arasında başlayan husumet komisyonun girişimiyle, sonlandırıldı.

Valilik makam odasında Sürücü Eyyüp Atlı’nın babası Abdurrahman Atlı ve hayatını kaybeden çocuğun babası Hüseyin Hüseyni Mardin Valisi Mustafa Taşkesen’in gözetiminde el sıkışarak aralarındaki husumete son verdi. Vali Taşkesen olayın büyümeden sona erdirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bayram öncesi ailelerin aldığı bu kararı tebrik ediyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Olayda oğlunu kaybeden Hüseyin Hüseyni, “Bize kapılarını açan Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve halkına teşekkür ediyoruz. Aramızda yaşanan bu hadise nedeniyle kimin kalbini kırmış kimi incittiysek hakkını helal etsin. Bizi mazur görsünler. Keşke böyle bir olayı yaşamasaydık ama takdiri ilahi, ölümün kimi nerede yakalayacağı belli olmuyor. İşte ben tekrar bizi barıştıran büyüklerimize teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise aramızdaki anlaşmazlıklara son verilmesi gerektiğini belirterek, dinimizde husumetin, kin ve nefretin yer almadığını, İslam’ın huzur ve kardeşlik dini olduğunu belirtti.

Daha sonra Komisyon üyeleri ve taraflar Suriyeli ailenin evine giderek barış yemeği yediler. Yemek öncesinde Fuat Yağcı Camisi Hasan Yenigün kısa bir konuşma yaparak bu barışın kalıcı olması için de dua etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)  

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir