• DOLAR 32.565
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2439.51
  • ...
Meslek edindirme protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Artuklu Üniversitesi arasında "Meslek kazandırma" programına ilişkin protokol imzalandı.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı makam odasında gerçekleşen protokol anlaşmasında Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay'ın yanı sıra Artuklu üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ve Öğretim üyeleri hazır bulundu.

Turizmle başlayacak olan meslek kazandırma çalışmanın daha sonra diğer mesleklere ilişkinde çalışmalarının olacağını ifade eden Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları "Tabiî ki bu çalışmaların sonunda eğitim görmüş kişiler ön planda tutularak kendilerine iş istihdamı sağlanacaktır.” dedi.

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Belediye ile yapacakları çalışmadan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Omay, ilk çalışmalarında 30 kişilik bir mevcutla bir sınıf açacaklarını belirterek çalışmalarının başka dallarda da olacağını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardında Türk, Akyol Akay ve Omay herkese hayırlı olması dileğinde bulunarak protokolü imzaladı. (M. Salih Keskin  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir