• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
"HDP halka karşı dürüst değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da bu gün yaşanan PKK/HDP’nin yaşamı durdurma eylemlerinin halk tarafından hoş karşılanmadığını ve Diyarbakır’ın birçok ilçesinde HDP’li belediyeler halkın tepki gösterdiğini belirten İlke Haber Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürü Fikret Özkan, halkın HDP’li belediyelerin uygulamalarında hoşnut olmadığını ve bu yapılanlardan dolayı büyük bir mağduriyet yaşadığını belirtti.

“HDP’nin yürüttüğü kirli siyaset sorunlara çözüm olmuyor”

Bölge halkının iki yönden mağduriyet yaşamakla birlikte büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını belirten Özkan, halkın kendilerine oy verdikleri kişilerin bu gün onları bu şekilde mağdur ediyor olmasını anlamakta zorluk çektiklerini söyledi.

Özkan, “Bölge insanı kendilerine güvendiği bu insanların aslında çokta güvenilir olmadığını gördü. Tüm bölgenin acısı olan Kobani gibi bir mesel üzerinden HDP’nin yürüttüğü kirli siyaset sorunlara çözüm olmak bir tarafa dursun, bölge halkının daha büyük bir mağduriyet yaşamasına neden olmaktadır.” ifadelerini kullandı.  

“Amaç Kobani acısı değil, Kobani üzerinden siyasi rant devşirmektir”

Kobani’de yaşanan acılar üzerinden HDP’nin siyasi bir rant elde etmeye çalıştığını belirten Özkan, yaşanan bu acıların siyasi emellere alet edilmesinin bölge insanının kabul etmeyeceğini söyledi.

Özkan, “Her yıl özellikle dini bayramlar öncesinde birilerinin çıkarak Müslüman Kürd halkının inandığı değerleri yok sayarak bayramını kara ilan etmesi, yaşanmasına engeller oluşturması ve toplumu bundan men etmeye çalışması bu halk tarafından kabul edilebilecek bir tavır değildir. Bayramların kutlanmasını engellemek için bahane bugün Kobani’ydi, dün öldürülüp de cenazeleri getirilen 2 tane PKK’li oluyor. Bir sonraki gün kapatılan bir dernekleri oluyor. Bahane ararsanız eğer, bahaneleri çok.  Her şekilde dini bayramların kutlanmasını engellemek için bir bahane bulabiliyorlar. Oysa Kobani için halkı seferber ettiklerini ve halka böylesine bir zulmü reva görenler daha 2 gün önce bir festival düzenlendiler ve gece geç saatlere kadar çalgılarıyla, oyunlarıyla, eğlenceleriyle eğlendiler. Demek ki amaç Kobani acısı değil, Kobani üzerinden siyasi rant devşirmektir. Bunu görüyoruz ve halkta bunu böyle okuyor.” dedi.    

“Esnaf büyük bir zararla karşı karşıya”

Yapılan bu kepenk kapatma eylemlerinin en büyük mağdurunun Diyarbakır esnafı olduğunu söyleyen Özkan, esnafın bayrama yönelik olarak büyük bir borç altına girdiği, işlerinin beklediği şekilde gitmezse büyük bir zararla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Özkan, “Bunu sorgulamak lazım. Bu eylemlerin kimin faydasına olduğunu sorgulamak lazım. Bir taraftan kıt kanaat 3 kuruşu bir araya getirerek bir iş yürütmeye çalışan esnafı mağdur edeceksin. Diğer taraftan bu halkın menfaatine çalıştığını söyleyeceksin. Bu durum pekte inandırıcı bir tavır değildir. Bayrama 2 gün var ve insanlar bayram alışverişinde ihtiyaçlarını karşılamak için çarşıda, pazarda sokaktalar. Ama bir şekilde insanlar bundan alıkonulmaya çalışılıyor, engellenmeye çalışılıyor ve bunu da anlamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Belediyenin işinin halka hizmet yapmak ve ihtiyaçları gidermek olduğuna da değinen Özkan,  Diyarbakır belediyesinin bu anlamda ortaya olumlu bir profil koyamadığını, bu gün çöpleri toplamamış olmasını, sabah işe gitmek isteyen vatandaşı yolda bırakmasını belediyenin büyük bir ayıbı olarak değerlendirdi. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir