• DOLAR 32.388
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2326.709
  • ...
Çocuk hastanesine 10 doktor atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine gelen 10 pratisyen doktor ile acildeki doktor sayısı 13’e çıktı. Yatak ve doktor sayısının artmasıyla acilde yaşanan yoğunlukta bu sayede azalmış oldu.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi M.Halit Demir, “Hastanemiz 1968 yapımlı hastane olması ve fiziki şartlarının yetersiz olmasından dolayı yeni acil servisimizi açtık. Burada hem yatak sayımızı artırdık hem de müşahede altına alınacak hasta sayılarını artırdık. Hastaların sadece bir yatakta kalmalarını sağlayacak bir düzenleme getirdik. Doktor sayımız azdı ve sadece bir poliklinik yapabiliyordu. Şuanda yeni gelen doktorlarımızla birlikte 3 olan doktor sayımız 13’e çıkmış oldu. Hem kadın doğum acil servisinde ve hem de çocuk servisinde arkadaşlarımız 24 saat hizmet vermektedirler.” dedi.

Gelen doktorlar sayesinde hem bekleyen hasta sayısının azaltıldığını ve hem de kaliteli hizmetin artırıldığını belirten Demir, “Hastalarımız bize geldiklerinde çok fazla sıra beklemeden gerekli tedavilerini alıyorlar. Çocuk polikliniğimiz bir iken şuanda o da 2’ye çıktı. Acil servisimizde de yine bir polikliniğimiz yer almaktadır. Acil servisimizde 3 doktor arkadaşımız hizmet vermektedir. Bu yeni düzenlemeyle oluşan yoğunluğun biraz da olsa önüne geçmiş bulunmaktayız. Hastalarımızın bekleme süresi de bayağı bir azaldı.” diye konuştu.

Hastaneye atanan doktorlar ise, Batman’a gelmekten dolayı mutluluğunu dile getirerek, ellerinden gelen en iyi hizmeti vatandaşlara sunacaklarını belirttiler.

Hastanedeki hem doktor ve hem de yatak sayısının artmasına sevinen vatandaşlar da, böylesi hizmetlerin kendilerini memnun ettiğini ifade ederek yetkililere teşekkürlerini iletti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir