• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
"Çocukların eğitimini engellemek bu halka ihanettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kobani üzerinden halkı tehdit ederek çocuklarını okula göndermeye engel olan PKK/HDP’lilere tepki gösteren İmam Hatipler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Kasım Akgönül, halka dayatılan ve huzur ortamına yönelik yapılan tehditlerin kesinlikle benimsenmeyeceğini söyleyerek yaşananlara tepki gösterdi.

“Bu uygulama bu halka yapılmış bir ihanettir.”

Yıllardır  bu bölgede çeşitli nedenlerden dolayı çocuklara gereği gibi bir eğitim verilemediğini belirten Akgönül, “Çözüm süreci ile beraber insanların gönül rahatlığı işini açacağı, çocuklarını okula göndereceği, insanların kaygı duymadan hayatını idame ettirmek istediği bir dönemde çeşitli bahaneler ile insanların ekmek kapılarının kapatılması, çocuklarının eğitimlerinin engellenmesi, halkın can güvenliğine kast edilmesi kesinlikle kabul edilebilir değildir. Böyle bir uygulama bu halka yapılmış bir ihanettir.” ifadelerini kullandı.

“Haklarını talep eden bu insanlar tehdit edildi ve hedef haline getirildi”

Diyarbakır’da yaşayarak hak talebinde bulunan tüm halkın PKK zihniyetinin hedefi haline geldiğinin en açık kanıtının HDP’li belediyenin Silvanlı minibüsçülerin başına getirdikleri olduğunu belirten Akgönül, minibüslerin plakalarının günlerce PKK yanlısı medya sitelerinde yayınlayarak haklarını talep eden bu insanların tehdit edildiği ve hedef haline getirildiğini söyledi.

“Bütün öğrenci servis şoförleri tehdit edilmiş”

Akgönül, “Bu durumu insanlarımız bildikleri için kolay kolay bunlarla karşı karşıya gelmek istemiyor. Zira Aynı durum bugünde söz konusudur. Bu tavır belediyecilik anlayışıyla izah edilebilecek bir durum değildir. Dün akşam neredeyse bütün öğrenci servis şoförleri tehdit edilmiş, okullara öğrenci taşımaması istenmiştir. Sonrada kendi medyalarında halktan büyük destek diye servis yaparak adeta insanları aldatıyorlar. Belediye bir an önce bir tehdit ve şantaj kurumu olmaktan çıkmalı, insanlara hizmeti kendisine esas almalıdır.” İfadelerini kullandı.

“ Belediyenin böyle bir duruma alet olması içler acısı bir durumdur”

Kürd halkına yapılacak en büyük yanlışın çocuklarının eğitimi ile oynamak olacağını belirten Akgönül, “ Belediyenin böyle bir duruma alet olması içler acısı bir durumdur. Eğer belediye gerçek bir belediye olsaydı ve kendisine bu imkânı veren insanlara değer veriyor olsaydı, o zaman bu mağduriyeti yaşayan insanların mağduriyetini gidermek için projeler üretir ve böyle bir sorun karşısında tarafını halktan yana belirlerdi.” ifadelerini kullandı.

“Okul önlerinde bir örgüt elemanı gibi durarak çocukların okula gelmesine engel oldular”

Eğitim sendikalarının en büyük hedefinin eğitimin önündeki engelleri bertaraf etmek olduğunu belirten Akgönül, eğitim işi ile uğraşmayı bir tarafa bırakarak siyasi emellere alet olan eğitim sendikalarının sergiledikleri bazı tavırlar ile eğitime ve bölge insanına büyük zararlar verdiklerinin altını çizdi.

Bir eğitim sendikasına bağlı öğretmenlerce bu gün sabah saatlerinde okula giden öğrencilerin evlerine geri gönderildikleri haberini aldıklarını belirten Akgönül, “Eğer sivil toplum kuruluşları sivil halkın yanında değil de örgütsel faaliyet içerisinde bulunan çetelerle işbirliği yapacaksa bu durumun vahameti daha net ortaya çıkıyor. Olması gereken; eğitim sendikalarının, okulları, eğitimi, halkın çocuklarını okullara göndermelerini daha cazip hale getirecek yollar aramasıdır. Okulların önlerinde bir örgüt elemanı gibi durarak okula gelen çocuklara, “bu gün okul olmadığı size söylenmedi mi?” şeklinde tehditkâr söylemler sarf etmek değil.” ifadelerini kullandı.

“Bunların yapmış olduğu tamamen çete işbirlikçiliğidir”

Akgönül sözlerine devamla; “Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikaları başta olmak üzere halkı çocuklarının eğitimde yer alması gerektiğinin savunulması gereken bir durumda bu sendikalar bunu yapmayıp, halkın çocuklarını okullardan uzaklaştırmakla uğraşıyor. Bu durumun kesinlikle eğitim sendikacılığıyla bir alakası yoktur. Bunların yapmış olduğu tamamen çete işbirlikçiliğidir ve kabul edilebilir bir durum değildir.” diyerek tepsini ortaya koydu.  

Çocukların siyasi olaylardan uzak tutulması ve çete gruplarıyla herhangi bir şekilde bir araya getirilmemesi gerektiğini belirten Akgönül, Halk kesinlikle bu hususta temkinli olması, çocuklarının eğitimini aksatmamaları ve çocuklarının eğitimini her şeyin üstünde tutmalarını istedi. (Ali Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir