• DOLAR 32.471
  • EURO 34.553
  • ALTIN 2475.109
  • ...
Bursa'da nefes kesen deprem tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa’nın İznik ilçesi birinci derece de deprem bölgesi olması nedeni ile İznik Belediye Başkanı Osman Sargın acil olarak Afet Müdahale ekibi kurulması talimatını verdi.

İznik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde 15 kişiden kurulan ekip temel eğitimlerini 29-30 Eylül 2014 ve 1 Ekim 2014 tarihleri arasında İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde aldı.

İznik Belediyesi tarafından oluşturulan Arama ve Kurtarma Ekibine Bursa  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden Arama Kurtarma Teknisyenleri Serdar Türker ile İsmail Can eğitim vererek tatbikata destek verdi.

Bursa  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından verilen eğitim sonrasında, İznik Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi gerçeğini aratmayan tatbikatta senaryo gereği 1 kişiyi yıkılmış evin altından kurtardı.

Üç gün deprem tatbikatı üzerine bilgi alan ekipler, deprem öncesi hazırlıkların yanı sıra artçı depremlerde arama kurtarma tekniklerini öğrenerek bilinçlendirildi.

"İnsanları tedbirsizlik öldürüyor"

Tatbikat sonrasında konuşan Bursa  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden Arama Kurtarma Teknisyenleri Serdar Türker , İnsanların ve doğanın en zamanı belirsiz felaketlerinden biri olarak görülen deprem, olduğu anda ve sonrasında yaşananlarıyla büyük bir doğal afet olarak görülmektedir. Türkiye’de afet bilinci oluşturmak üzere çalışmaların artırıldığının ancak bunun yeterli olmadığının altını çizdi. Türker, “Belli bir yol aldık ama henüz Avrupa standartları konusunda daha çok yol almamız gerekir. Apartman yöneticileri, Demokratik Kitle Örgütleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve yerel yönetimler el ele verip önlem alınmalı” dedi.

Tatbikatların hayati önem taşıdığını dile getiren İsmail Can Belediye Başkanı Osman Sargın'a İznik Belediyesi Arama Kurtarma ekibi kurulmasına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Deprem tatbikatını başarılı şekilde tamamlayan ekipleri tek tek tebrik eden Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşmada " Türkiye birinci derecede deprem bölgesi olduğu gibi ilçemizde birinci derecede deprem bölgesidir. Depremlerden en az kayıpla kurtulmak için tedbir alınması gerekmektedir. İlçemizde bugüne kadar afet ve acil durumlarda müdahale edecek bir ekibimiz yoktu. Bu günden itibaren ilçemiz de İznik Belediyesi Arama ve Kurtarma ekibi oluşturulmuş oldu. Allah tüm insanlığı olası afet ve depremlerden korusun. Gerekli tedbirleri almak ve insanları bilinçlendirmek adına yapılan bu tatbikat bir farkındalık oluşturdu. Bu arada ekiplerimize bilgi ve destek veren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine çok teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.  (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir