• DOLAR 32.537
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2434.22
  • ...
MAÜ'nün 150 bin TL'lik konserine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN -  Son günlerde eşcinsel paneli başta olmak üzere skandal program ve açıklamalarla gündeme gelen Mardin Artuklu Üniversitesi Yönetimi, akademik yılının açılış töreni için şarkıcı Funda Arar’a 150 bin TL ödediği ortaya çıktı.

Kurulduğu günden beri maddi imkânsızlıkları gerekçe göstererek yavaş yavaş çöken Rektörlük Binası'nın çatısını dahi onarmayan üniversite yönetimi, bir buçuk saatlik eğlence için 150 bin TL ödemesi tepkilerine neden oldu.

Koca deliklerin açıldığı ve çirkin bir görünüm oluşturan Rektörlük Binası’nın çatısı yağmurlu havalarda ise damlıyor. Özellikle yağmurlu günlerde Su damlayan noktalara çöp kutusu ve kovaların bırakıldığını dile getiren öğrenciler, suyla dolan kovaların daha sonra görevliler tarafından boşaltılarak tekrar yerine konulduğunu ve pansuman tedbirlerin alındığını söylediler.

Funda Arar’la akademik açılış yapmayı düşünen üniversite yönetimine tepki gösteren ve isminin yazılmasını istemeyen akademisyenlerden A.K ise “Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir üniversitesinde böyle bir akademik açılış görülmemiştir. Bütün üniversiteler açılışlarını bir akademik derslerle yapar. Mardin Artuklu Üniversitesi de daha önceki akademik açılışlarında akademik ders veriyordu. Ancak yönetim her ne olduysa artık dersten vazgeçip konser vermeyi karar vermiş. Biz akademisyenler de tepkimizi dile getirdik ancak kimse bizi dinlemedi.” diyerek tepki gösterdi.

Öğrencilerden Ahmet Demir ise Kobani’den Şengal’den kaçan binlerce mülteci varken üniversitenin bunlara yardım yapmak yerine bir kadına akademik ders adı alında 150 bin lira vermesine anlama veremediğini belirterek, “Bizler üniversite rektörünün Suriye konusunda duyarlı olduğunu biliyoruz ancak üniversite idaresi niçin böyle bir uygulamaya imza atmış anlamıyoruz. Geçen sezon Soma faciası yaşanınca bütün etkinliklerini iptal eden üniversite yönetimi Kobani’de katliam olunca niye duyarlılık göstermiyor? Yoksa Soma’dakiler ölüm de Kobani’dekiler Şengal’dekiler ölüm değil mi? Bu etkinlik iptal edilmezse bizler öğrenciler olarak bu konseri boykot edeceğiz. Gerekirse bu kadına verilecek ücretin Kobani’den gelen Suriyelilere verilmesi için de imza kampanyası başlaatcağız.” dedi.

Konseri boykot edeceklerini dile öğrenciler, “Hemen yanı başımızındı savaşlar var. Savaştan kaçanlar ülkemize sığınıyor. Bu insanlar perişan bir halde iken; bir yudum suya bir parça ekmeğe muhtaç iken bunlar bir servet harcayarak eğlence düzenliyorlar. Bay Rektör başta olmak üzere bunda emeği olan herkesi kınıyorum.” dediler.  (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir