• DOLAR 32.645
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2495.949
  • ...
Bin hacı adayı iki gündür havalimanında bekletiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Bu yıl ki Hac mevsiminde milyonlarca insan hacı olmak için Suudi Arabistan’a gitti. İstanbul Atatürk Havalimanında hacca gitmek için bekleyen binden fazla kişi ise iki gündür Suudi Arabistan’a gitmek için bekliyor. Şirket yetkilileri sorunu çözmek için görüşmelere devam ederken Hacca gitmek için iki gündür havalimanında bekleyen hacı adayları yetkililerin sorunu çözmesini istiyor.

“İki gündür yerde yatıyoruz”

İnzar Hac ve Umre Organizasyonu kafile sorumlusu Ramazan Duyu, vize ve bilet işlemlerini tamamlamalarına rağmen iki gündür burada bekletilerek mağdur edildiklerini ifade etti.

Duyu, “İki önce kafilemizle Diyarbakır’dan İstanbul’a geldik. İki gündür dış hatlar terminalinde bekletiliyoruz. Bilet ve vize işlemlerinde bir sorun yok buna rağmen burada mağdur ediliyoruz. Burada iki gündür bin kişiden fazla insan yerde yatıp bekliyor. Sürekli bizi oyalıyorlar. THY uçak kaldırmıyor. Buradaki yetkililer bir sorun olmadığını uçuş yapılacağını söylüyor. Biz burada sorunun çözülmesi için bekliyoruz” diye konuştu.

“Mağdur edildik”

Remzi Işık ise “İki gündür burada bekliyoruz. Daha önce de bir hafta önce gelip geri dönmek zorunda kaldık. Yeniden telefon açıp vizeleriniz çıktı gelip gidebilirsiniz dediler. Biz dün sabah 07.00’de  uçağa binip Van’dan buraya geldik. Burada bizi mağdur ettiler. İki gündür yerde yatıyoruz. Bin kişiden fazla insan burada bekliyor” dedi.

“Yetkililer bize yardım etsin”

İkram Karahan’da yetililerden yardım isteyerek şöyle konuştu: “Bizi telefonla arayıp her şeyiniz hazır gideceksiniz dediler. Paramızı verdik ama hala gidemedik. Yetkililere sesleniyorum. Mağdur durumdayız bize yardım etsinler. Allah rızası için bizi biran önce göndersinler”

“Uçuşlar iptal edildi”

Hac ve umre organizasyonu yetkililerinden Önder Polat ise bin kişiden fazla insanın burada mahsur kaldığını söyleyerek, “Vizeler alınmış. Dün bunların gitmesi lazımdı. Uçuşlar iptal edildi. Biz bunu araştırdık. Bu sorun çözmeye çalışıyoruz. Bizim şuanda Cidde’deki yetkililerle sorunu çözmek için görüşmelerimiz devam ediyor.  Polis kontrolünü geçmiş bordinglerini alıp bagajlarını teslim etmelerine rağmen dün saat 11.00’den itibaren hala içerde bekleyen 330 kişi var. Toplam bin üzeri yolcu burada bekliyor” şeklinde konuştu.

(Şükrü Gündüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir