• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
"Köylerde Kurban bayramı hazırlığı devam ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöllüler iyi bir bayram geçirmek için bayram hazırlıklarına devam ediyor. Kurban Bayramı’na hazırlık kapsamında, özelikle köylerde bayanlar, bayrama az bir süre kalınca baklava türü tatlılar yaparak, bayram kutlamalarına gelen akraba ve misafirlere ikram edecekler.

Şehirde yaşayan vatandaşların aksine hazır baklava alma yerine, köylerde yaşayan vatandaşlar, kendilerinin yaptığı baklava türü tatlılarını daha fazla tercih edildiği gözlemlendi.

Şehir tatlılarının yemek için ağır olduğunu belirten köylüler, kendilerinin yaptığı baklava türü tatlıların içinde katkı maddesinin olmadığını belirterek, yemek için hafif olduğunu ve dokunmadığını ifade ettiler.

Bingöl Solhan ilçesine bağlı Yenidal Köyü Seydangölü mezrasında yapılan Kurban Bayramı hazırlıkları çerçevesinde, köylü bayanlar bir araya gelerek, bayramda gelen akraba ve misafirlere sunmak üzere doğal köy baklavasını açıyorlar.

Kurban Bayramı hazırlığı kapsamında baklava açan bayanlar, “Köyün doğal ve sağlıklı ortamında, her bayram olduğu gibi bu Kurban bayramı için bir araya geldik. Hep beraber baklava açıyoruz. Yapılması zor ama tamamen doğal ve katkısız yapıyoruz. Baklava yapımında tamamen köyde bulunan; köy yumurtası, keçi tereyağı, köy cevizi gibi doğal ortamda yetişen maddeleri kullanarak yapıyoruz. Hamuru özel olarak yoğuruyoruz.” Dediler.

Baklavanın açma ve yapım işlemi bittikten sonra pişirme işlemine geçildiğini belirten bayanlar, “Kesinlikle fırında ve sobada pişirmiyoruz. Tamamen doğal ortamda ateş közü ve ateş külüyle pişiriyoruz. Dolayısıyla baklavamız tamamen doğal ve sağlıklı olan işlemlerle yapıldığı için hafif geliyor. Çok tercih edilen bir baklava türüdür.”ifadelerini kullandılar.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir