• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
Salih Müslim Kaçtı İddiası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürt haber ajansı avestakurd.net, Kürtleri şoke edecek bir iddia ortaya attı.

Kürt haber ajansının iddiasına göre, IŞİD yenilgisine uğrayan PYD`nin başkanı Salih Müslim Finlandiya`ya kaçtı.

MANŞETTEN DUYURDULAR

IŞİD`in Kobani`ye yönelik saldırıları ve yoğun çatışmalar devam ederken bugün çok dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Kürtçe yayın yapan haber sitesi avestakurd.net`in iddiasına göre IŞİD saldırıları sonrası PYD`nin başkanı Salih Müslim Finlandiya`ya kaçtı.

"SALİH MİSLİM Lİ FİNLANDA İLTİCA KİR"

Avestakurd, PYD Başkanı`nın Finlandiya`ya iltica ettiği iddiasını "Salih Mislim li Fînlanda iltîca kir (Salih Müslim Finlandiya`ya iltica etti)" manşetiyle duyurdu. Salih Müslim, Suriye`deki 3 büyük kantonun bir numaralı yöneticisiydi.

Salih Müslim kaçtı iddiası Kürt sitesinden böyle duyuruldu.

KÜRTLER`DE KAÇMAK YOK DEMİŞTİ

Salih Müslim Mayıs ayında BBC`ye verdiği röportajda `Kürtler`de kaçmak yok` demişti. Müslim savaştan kaçan halka çıkışmış ve şöyle demişti;

-"Bizim kültürümüzde kendini savunmak var. Beladır, evine girmiştir, kendini savunacaksın. Kürt kültüründe kaçış ayıptır. Filistinli Araplar topraklarından kaçmışlardı. Ona benzer bir şeyi burada uygulamak istediler ama IŞİD`in Selefilerin şanssızlıkları bunu önce Kobani`de uygulamaya çalışmaları oldu. Kobanili olduğum için biliyorum, orada bir kurşun sesi duyulduğunda insanlar kaçmaz, kurşun sesinin geldiği yere doğru giderler. Kolay korkutulacak insanlar değildirler." demişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir