• DOLAR 32.472
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2475.777
  • ...
Sürücülere Büyük Kolaylık Sağlayacak Uygulama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2008’den beri kağıt form ile düzenlenen kaza tespit tutanakları, artık akıllı telefonlar yoluyla da doldurulabiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından geliştirilen ‘Mobil Kaza Tutanağı’ adlı uygulama ile sürücüler artık tutanak doldurma işlemini daha hızlı ve kolayca yapabilecek.

Araç plakası ve TC kimlik numarası ile birçok bilgiyi otomatik dolduran uygulama, bu sayede kullanıcılara hızlı ve kolay kaza bilgisi giriş imkanı sağlıyor.

Hatalı tutanak girişini de büyük ölçüde önleyen uygulama, sigorta şirketlerinin poliçe bilgilerine anında erişmesini de sağlayacak. Kazadan sonra hangi tarafın kusurlu bulunduğu da kolayca belirlenecek. Kusur puanları SMS yoluyla sürücülerin telefonlarına gönderilecek.

Dünyada bir ilk
Kazaya neden olan alanların hızlı ve kesin tespiti, kaza tutanağının anında sigorta şirketlerine iletilmesi gibi avantajlar da uygulamanın artılarından.

Ayrıca coğrafi kod bazlı kaza istatistiklerinin oluşturulması ve sigorta sektörünün en büyük sorunlarından olan suistimallerin azaltılması konularında büyük gelişme sağlanacak.

Dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan mobil kaza tespit tutanağıyla, kazaların sebebiyet verdiği trafik yoğunluğunun da büyük ölçüde azalması bekleniyor.

Android işletim sistemli akıllı telefonlara sahip kullanıcılar uygulamayı buradan, iOS işletim sistemine sahip telefonları olan kullanıcılar da buradan indirebilir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir