• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Batmanlı çiftçiler ÇKS  hakkında bilgilendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, tarımsal desteklemelerin temelini oluşturan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2015 yılı başvurularının 1 Eylül tarihi itibarıyla başlaması nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Diktepe köyündeki çiftçilere yönelik 'Bilgilendirme Toplantısı' yapıldı.

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü  Nurettin Kiyas, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Halil Rüzgar, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Kubilay Ateşal, ÇKS Teknik Ekibi ve çok sayıda çiftçi katıldı.

ÇKS kayıtları ile ilgili Diktepe köyü çiftçisine bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kiyas, “2015 Üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül tarihinde başladı. Başvuru süresi 31 Aralık tarihine kadar devam edecektir. Çiftçiler bu süre zarfında yapacakları başvurularda  2015 üretim yılı için planladıkları tarımsal faaliyet bilgilerinin tamamını beyan etmelidir. Yani, başvuru esnasında 2015 üretim yılına ilişkin ekili veya dikili tarım arazisi ve üretim bilgileri ile 2015 üretim yılında tarımsal faaliyette bulunacakları tarım arazileri ve bu araziler üzerinde yapılması planlanan ekim veya dikim bilgileri beyan etmelidirler. Çiftçiler tarafından beyan edilen bu bilgiler, müdürlüğümüz tarafından  sisteme eksiksiz bir şekilde kaydedilecektir. Çiftçiler tarafından beyan edilen ve ÇKS’ye kaydedilen araziler üzerinde oluşacak üretim bilgisi değişikliklerine ilişkin yapılacak güncellemeler için çiftçi başvuruları 15 Mart 2015 tarihinde başlayacak ve 15 Mayıs 2015 tarihinde sona erecektir.” dedi.

Tarımsal desteklemelerden faydalanabilmek için çiftçilerin başvurularını zamanında yapmaları gerektiğini söyleyen Kiyas, “Yine bunun gibi mücbir sebeplerden veya doğal afetlerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri ve birinci üretimden sonraki ürün ekim veya dikimlerine ait çiftçi başvuruları da üretim yılı içerisinde yapılabilecektir. Tarımsal desteklemelerden faydalanabilmek için çiftçilerimizin bu başvuruları belirtilen tarihler arasında yapmaları gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki verilen bu desteklemeler çiftçilerimizin harcama maliyetlerinin düşmesinde önemli rol oynayacaktır." şeklinde konuştu.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir