• DOLAR 32.504
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2485.95
  • ...
İsmi listede çıkmasına rağmen işe alınmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Akçakale ilçe Tarım Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere alınacak geçici tarım işçileri için başvuran İbrahim Ölmez ve Adnan Ersü, İŞ KUR tarafından gerçekleştirilen kurada isimleri asil listede çıkmasına rağmen işe alınmadıklarına iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa GAP İl Müdürlüğü Akçakale İlçe Tarım Müdürlüğünde istihdam edilecek 10 kişi için İş Kur Akçakaleliler için geçici tarım işçisi sayfası açtı. İş başvurusu yapanlar için İŞ KUR tarafından noter huzurunda kura çekildi. Kura sonucu asil listede isminin çıktığını belirten adaylardan İbrahim Ölmez, aranan şartları taşımasına ve bütün belgeleri tam olduğu halde haksız bir şekilde işe alınmadığını iddia etti.

İlçe tarımda çalışmak için İş Kur üzerinden başvurusunu yaptığını belirten Ölmez, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Çekilen kurada ismim 4'üncü sırada çıkmasına rağmen işe alınmadım. Benim gibi çalışmaya hak kazananları mülakatla almak istediler mülakatta da geçmemize rağmen bu sefer de kendi adamların işe almak için asil listeden 5 yedekten de 5 olmak üzere toplam 10 kişiyi işe aldılar."

İşe girmek için gerekli bütün belgelerinin olduğunu belirten Ölmez, valilik başta olmak üzere tüm kapıları çalacaklarını gerekirse GAP İl Müdürlüğünü mahkemeye vereceğini söyledi.

Bir başka aday Adnan Ersü ise, "Her yerde adaletsizlik dönüyor. Dayısı olanı işe al, olmayanı alma. Burada mühendisiyle müdürüyle hepsinin parmağı var." İddialarında bulundu.

Kendi isminin de asil listede olduğunu söyleyen Ersü şöyle devam etti: "Çalmadığımız kapı kalmadı bu konuda. Hatta Urfa'nın 12 milletvekilini aradık hiç biri bize dönmedi. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız." dedi.  (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir