• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2507.188
  • ...

BİNGÖL-BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, odanın Avrupa standartlarında üyelerine hizmet verebilmek için başlattığı kurumsallaşma çalışmalarına başarıyla devam ettiği, kurumsallaşma ve TOBB akreditasyon sürecinde Odanın yeterliliklerini artırmak için “ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Sistemi Belgesini” yapılan eğitim ve denetimler neticesinde aldığı belirtildi. 


Üyelerine daha kaliteli hizmet vermek için çalışmalarını sürdüren Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasının, üye hizmet merkezli bir sistem oluşturmayı hedeflediği belirtildi.


Müşteri memnuniyeti yönetim sistemi nedir?
BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “ ISO 10002 müşterilerin beklentilerinin ötesinde hizmet vermeyi isteyen tüm kuruluşları ilgilendirir. Bu yönetim sistemi kamu kuruluşu veya gönüllülük esasına dayalı sektörler  de dahil olmak üzere her tür ve boyuttan işletmenin genel bir gerekliliğidir. Yapılan araştırmalara göre memnun bir müşteri, memnuniyetini ortalama 5 kişi ile paylaşırken, memnun olmayan bir müşteri ise memnuniyetsizliğini ortalama 9 kişiye aktarmakta ve olumsuz bir tanıtım yapmaktadır. Memnun olmayan müşterilerin yüzde 98′i ise memnuniyetsizliklerini hiçbir şekilde iletmemekle beraber, sessizce alternatif tedarikçileri aramaktadır. Rekabet şartlarının bu derece yoğun olduğu günümüzde hiç birimiz, bir müşterimizi dahi kaybetme lüksüne sahip değiliz. Bu yöntemle ABD’deki başarılı işletmeler, hizmet ettikleri insanlardan çok şey öğrenmektedirler. Diğer işletmelerin ulaşamadığı düzeyde kalite, hizmet ve güvenilirlik sunmaktadırlar. Bu işletmelerde herkes olayın içindedir. Yenilikçi işletmelerin çoğu, en iyi ürünlerine kaynaklık eden yaratıcı düşünceleri müşterilerinden edinmişlerdir. Başarılarının nedeni, müşterilerini dikkatle ve düzenli olarak dinlemeleridir.” ifadelerine yer verildi.


Iso 10002 standardı’nın faydaları nelerdir? 
Iso 10002 belgesinin sağladığı avantajlar ise şu şekilde sıralandı:
-Iso 10002 üyelerden gelen geri bildirimler doğrultusunda nasıl bir yol izleneceğini gösterir.
-Üye şikâyetleri konusunda çalışanların bilinç ve dikkatlerini geliştirir.
- Üyelerin önemsendiğini gösterir.
-Üye memnuniyetini sağlar.
-Şikâyetlerin tekrarını engelleyerek çözüm olanakları sunar.
-Kuruluşun itibarını arttırır. Üyeleri elde tutma maliyetlerini azaltır.   (Nihat Kanat-İLKA)