• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Obama Netanyahu ile Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Barack Obama ve Netanyahu, Oval Ofis’te gerçekleşen görüşme öncesi gazetecilere kısa açıklamada bulundu. Obama, ABD ile israil arasında "kırılmaz bir bağ" olduğunu vurgulayarak, "israil’in güvenliğine yönelik Washington’ın sarsılmaz taahhüdünü" tekrarladı.

israil’in yaz aylarındaki Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Obama, bu dönem boyunca Gazze’de yaşanan gelişmelerden “derin endişe” duyduklarını kaydetti. Obama, roket saldırılarına karşı oluşturulan "Demir Kubbe" olarak bilinen füze savunma sistemine sundukları katkıyı anlattı.

Statükoyu değiştirmek için yeni yollar bulmaları gerektiğini belirten Obama, “Hem israilli vatandaşları evlerinde, öğrencileri okullarında olası roket saldırılarından güvende kılacak hem de Filistinli çocukların öldürülmesi trajedisini sona erdirecek şekilde statükonun değişmesi için yollar bulmalıyız” ifadesini kullandı.

Obama, Netanyalu ile Gazze’nin yeniden inşa edilmesinin yanı sıra israil ile Filistinliler arasında daha sürdürülebilir bir barış sağlama arayışını ele alacakları bilgisini verdi.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir