• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Bursa basını bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürlüğü 1 Ekim 2014 Çarşamba günü Bursa ilçe gazeteleri, aylık gazeteler, ajans, ulusal TV ve ulusal gazeteler ile Bilecik gazete ve radyolarının temsilcilerine hizmet binası bahçesinde bir kahvaltı düzenledi.

İlke Haber Ajansı’nın da katıldığı toplantıda İl Müdürü Kadir Akarkaya bir konuşma yaptı.

Akarkaya, yaptığı konuşmada, “İl Müdürlüğümüz kurulduğu günden bu yana basın mensuplarının mesleki çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla gerekli çalışmaları yapmakta ve iletişimini güçlendirmektedir. Bugün burada Bursa ilçe gazeteleri, aylık gazeteler, ajans, ulusal TV ve ulusal gazeteler ile Bilecik gazete ve radyolarının temsilcileriyle bir araya geldik. Kahvaltı programımız dergiler, radyolar, internet medyası, Yalova gazete ve radyoları ile devam edecek.”dedi.

Çözüm sürecine katkı sağlamak adına İl Müdürlüğünün düzenlediği Van gezisinden de bahseden Akarkaya, gezinin ardından şahsına atılan iftiralara da cevap vererek, katılan gazetecilerin kendi kurumları tarafından görevlendirildiğini, geziye katılan eşinin tüm masraflarının da kendisi tarafından karşılandığını ifade etti.

Akarkaya ayrıca İl Müdürlüğünün yaptığı çalışmaları da şu başlıklar altında topladı: “Basın kartı ve basın trafik kartı taleplerinin en kısa zamanda sonuçlandırılması için başvuru için gerekli evrakları en kısa zamanda Genel Müdürlüğe gönderilmesini sağlayarak, 400 civarında basın kartı, bir o kadar da trafik kartı verildi. Başvurular için internet sitesinden kolaylık sağlandı. Ayrıca, Basın kartıyla ilişkili (silah ruhsatı, mesleki kıdem gibi) yazışmaları yapıyor. 10 Ocak 2014 Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın sektöründe çalışanlar ve 1.derece yakınlarının her türlü poliklinik, ameliyat, MR ve tomografi hizmetlerinden indirimli yararlanabilmeleri için iki sağlık kuruluşuyla sözleşme imzalanarak, bu sektörde çalışanlara değişik alanlarda da destek verildi, diğer hastanelerle ilgili görüşmeler sürüyor. Medya ziyaretleri yaparak kuruluşları yerinde ziyaret ederek yapılan istişarelerde iletilen öneriler, beklentiler bir raporla Genel Müdürlüğe iletildi.”

Akarkaya, “Basın mensuplarıyla münasebetlerimizin güçlendirilmesi ve mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak amacıyla elimizden gelen gayreti göstermekteyiz ve göstermeye de devam edeceğiz.” Sözleriyle konuşmasına son verdi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir