• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
Batman'da çiftçilere yönelik biyogübre çalıştayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi Konferans Salonu’nda düzenlenen biyogübre çalıştayına BASKİ Müdürü Nevzat Nemcik, Tarım İl Müdürü Nurettin Kıyas, uzmanlar, STK ve oda başkanları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ve Batmanlı çiftçiler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan BASKİ Müdürü Nevzat Nemcik, Atıksu Arıtma ve Çamur Bertarafı projesinin ikinci ayağı olan üretilen çamurun bertarafı konusunda bilgiler verdi. Tesiste atıksu arıtılması sonucunda elde edilen çamurun,  onaylanmış bir standarda uygun olarak yapılan arıtma sonucunda tesisten çıkan bir yan ürün olduğunu dile getiren Nemcik, tarımda faydalı ve güvenli bir gübre ve toprak düzenleyici olarak kullanılabileceğini söyledi. Bu projeyi oluştururken temel amaçlarından birinin tesiste elde edilecek olan çamurun, dönüşümlü olarak tarımda organik gübre olarak kullanmak olduğunu belirten Nemcik, “Çünkü bu gübre, bitki yetiştirilmesinde toprakta eksilen besinleri tamamlıyor. Hayvan gübresinden bile daha iyi sonuçlar verdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.” dedi.

Tarımda biyogübre kullanılması yüksek derecede sürdürülebilir olarak kabul edildiğini ifade eden Nemcik, “BASKİ Müdürlüğümüz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden gerekli izinleri almasından sonra ve oluşturacağı yasal düzenlemeler çerçevesinde tesisimizde elde ettiğimiz gübreyi Batmanlı çiftçilerimize vereceğiz.” şeklinde konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir