• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
israile Tek Bir Kurşun Atılmasına Dahi İzin Vermeyecekmiş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahmud Abbas, "israile doğru tek bir kurşun dahi atılmasına veya işgal rejimine karşı yeniden bir intifada başlatılmasına asla izin vermeyeceğini açıkladı.

Abbas, Ramallah`ta bir grup gazeteci ve yazarla yaptığı görüşmede, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`nden işgali son erdirecek bir karar çıkarma çabalarının başarısız olması halinde Filistin`in Uluslararası Ceza Mahkemesi`ne üye olması için gerekli adımı atma sözü verdi.

Başkenti Doğu Kudüs olacak ve 1967 sınırlarında kurulacak bağımsız Filistin devleti için BM Güvenlik Konseyi`nde çalışmalara başladıklarını iddia eden Abbas, işgalin sonra ermesi için bir, iki veya üç yıl süre belirlemek istediklerini söyledi.

"Sınırların belirlenmesini ve doğrudan müzakerelere başlanmasını istiyoruz" diyen Abbas, karar tasarısını Güvenlik Konseyi`ne sunmak için üç haftaya ihtiyacı olduğunu ve ABD`nin tasarıyı veto etmesinden endişe ettiğini ifade etti.

israil ile mücadele için silahlı intifadaya geri dönülmesini reddeden Abbas, tek bir kurşun atılmasına dahi izin vermeyeceğini söyleyerek, siyasi mücadelenin daha zor ve daha önemli olduğunu öne sürdü.

Abbas, Amerikan Yönetimi`yle ilişkilerinin de halihazırda gergin olduğunu iddia etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir