• DOLAR 32.573
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2426.74
  • ...
Yetkililer okul yapımı için arsa hibe eden köy için harekete geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -  Batman merkeze bağlı, 5 kilometre uzaklıkta olan Karayün (Koxıka) Köyü sakinlerinin,  kendilerine yeni bir okul yapılması şartıyla arsalarını hibe edecekleri  yönünde  İlke Haber Ajansı’nda (İLKHA)   yayınlanan haber üzerine, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik harekete geçerek, köyde incelemelerde bulunacağını açıkladı.

Karayün (Koxıka) Köyü sakinleri, Batman Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kendilerine yeni bir okul yapma şartıyla, arsalarından istedikleri yeri hibe etmeye hazır olduklarını ifade  etmişlerdi.

Yaptığımız haber üzerine İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Batman İli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, bunun güzel bir şey olduğunu ve en yakın zamanda köye gidip incelemelerde bulunacağını söyledi.
 

Yakın bir dönemde Karayün köyünü ziyaret edeceklerini söyleyen Çelik, “Vatandaşın arsasını okul için ayırmayı düşünmesi gerçekten çok güzel bir şey, bizim adımıza gurur vericidir. Bize düşen bu ortamı en iyi şekilde kullanmak ve vatandaşın eğitim ihtiyacını en güzel şartlarda gidermektir. Öğretmen atamaları biter bitmez, köyü mutlaka ziyaret edip yerinde inceleme yapacağız. Bu, kurum adına bizi sevindiren bir haberdir. Eğitim amacıyla vatandaşımızın bunu düşünmüş olması çok iyi. Yerinde tespit yapıp hangi ihtiyacımıza uyarsa, hangi ihtiyacımızın karşılayacağına ve denk geleceğini kendi aramızda karar verdikten sonra, gerekli işlemleri yapacağız.” şeklinde konuştu.  (Veysi Rüzgar-İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir