• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
`Kurban cimrilik hastalığını giderir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İlke Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Van İl Müftüsü Arvas, kurbanın cimrilik hastalığını giderdiğini ve kalp katılığını yumuşattığını söyledi. Kurbanın, Hz. İbrahim gibi Allah’a itaat, Hz. İsmail misali Allah’a teslimiyet, olduğunu belirten Müftü Arvas, hali, vakti yerinde olan herkesin kurban vermesi gerektiğini söyledi.

Kurbanların vekalet yoluyla da kesilebileceğini belirten Müftü Arvas, “Nitekim peygamber efendimiz Hicri 9. yılda Hz. Ebubekir’i Hac emiri olarak Mekke’ye gönderdiğinde ona kurbanlık develerini vermiş ve ona vekaleten kestirmesini emir buyurmuştur. İki koçunu da Hz. Ali’ye vermek suretiyle kestirdiği kaynaklarımızda mevcuttur." Sözleriyle vekaletle kurban kesmenin İslam`daki yerini anlattı.

“Kurban bütün peygamberlerin müşterek mali ibadetlerindendir”
Kurbanını İslam`ın şiarlarından olduğunu söyleyen Arvas, “Kurban eti, Müslüman kardeşlerimize bir kaynaşma, tanışma vesilesi olduğu gibi aynı dinde olmazsa bile, fakr-u zaruret içerisinde olan kimselerle paylaşılabilir. Tabi bizim bu bölgemizde yanlış bir algı var. Sanki Şafi mezhebinde Kurban kesmek sünnettir, kesmemek de olabilir şeklinde mezhepler arasındaki sünnet kavram var. Mesela Hanefi mezhebinde sünnet vacip, Şafi mezhebindeki sünnet karşılığıdır. Kurban İslam şiarlarından ve bütün peygamberlerin müşterek mali ibadetlerindendir.” dedi.

“Peygamberin yolunu takip etmek müminler için bahtiyarlıktır”
Hali vakti yerinde olan her Müslüman`ın bu mali ibadeti yerine getirmesi gerektiğini belirten Müftü Arvas, “Dolayısıyla hali, vakti yerinde olan kardeşlerimizin kurban kesmelerini ve kurban etini Müslüman kardeşlerine dağıtmak suretiyle onlara karşı sevgisini, muhabbetini, göstermek, paylaşmak suretiyle bir kardeşlik, bir vefa örneğini sergilemiş olur. Bunun için hali vakti yerinde olan her Müslüman kardeşimizin bu mali ibadeti yerine getirmesini tavsiye ediyoruz. Zaten peygamber efendimiz de bunu tatbik etmişlerdir. O peygamberin yolunu takip etmek müminler için bahtiyarlıktır. Kurban cimrilik hastalığını tedavi eder. Kurban kalp katılığını yumuşatır ve kurban Allah’a itaat, Hz. İbrahim örneğidir. Kurban Allah’a teslimiyet, Hz. İsmail’in örnekliğidir. Bu münasebetle bu ibadeti en iyi şekilde ifa edecek olan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Bayramlarını kutluyorum.” şeklinde konuştu.  (Hacı Yılmaz - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir