• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep'te gerçeği aratmayacak tatbikat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP – Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İtfaiye Haftası nedeniyle yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı yaptı. Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği kullanılmayan bir otomobilde mahsur kalan bir kişi yaralanarak sıkıştı. Yaralı, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle araçtan çıkartılarak, sağlık görevlileri tarafından ambulansa konuldu.


Tatbikatta, yaralının yakınları olan bir kadın ile erkeğin ağlaması vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Öte yandan tatbikatta bir evde çıkan yangında mahsur kalan bir kişi kurtarılarak, evdeki yangın da söndürüldü. Tatbikatta son olarak otomobilde çıkan yangın söndürüldü.

İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, 25 Eylül 1 Ekim Türkiye genelinde “İtfaiye Haftası” olarak kutlandığını söyledi.

Daire başkanlığı olarak hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Yılmaz, “Amacımız cana ve mala gelecek zararları azaltmak ve mümkünse olmamasını sağlamak için de eğitimler, denetimler yoluyla vatandaşımızın, halkımızın, öğrencilerimizin, personelimizin, bilinçlenmesi duyarlı olmasını sağlamak.”dedi.

Halkı bilinçlendirmek için seminer, televizyon programları gibi etkinlikler yaptıklarına vurgu yapan Yılmaz, “Hedef, daha huzurlu, güvenli Gaziantep oluşturmak. Bunun için de gece gündüz çalışacağız” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir