• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
Kurban Bayramı bilgilendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP – Müftülük il binasında düzenlenen Kurban Bayramı bilgilendirme toplantısında konuşan İl Müftüsü Ahmet Çelik, Kurban’ın insanın Allah’a yakınlaşmasına ve O’nun rızasını kazanmasına vesile olan bir ibadet olduğunu vurguladı.

“İnsan kurban kesmekle İbrahim (a.s) gibi Allah’a ve O’nun emirlerine bağlılığını ve bütün varlığını gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunu göstermektir” diyen Çelik, Kurban ibadetinin ruhunda Hakka yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır” diye konuştu.

Çelik, “Kurban bayramı zilhicce ayının 10. gününde idrak edilmektedir. Kurban yakınlaşmak demektir. Eğer biz ibadetlerimizle yakınlaşmazsak ayrılırız, dağılırız. Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Allah’a yakınlaşmak anlamına gelen “kurban” ibadeti; kurban olarak kesilmesi uygun olan hayvanın, ibadet niyetiyle usulüne uygun şekilde kesilmesidir.”dedi.

Vekâletle kurban kesme kampanyalarını takdirle karşıladığını belirten Çelik, “Diyanet İşleri Başkanlığımız başata olmak üzere ülkemizde çeşitli STK’lar da vekâletle kurban kesme kampanyaları başlatmışladır. Bu noktada Diyanet’imiz ve diğer STK’lar kurban etlerini ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılmak üzere ve kardeşler arasındaki yakınlaşmaya vesile olmak amacı ile her sene yapmış olduğu vekâletle kurban kesimler bu senede devam etmektedir. Vatandaşlarımız bu noktada daha duyarlı olmalıdır. Özellikle yurt dışında çok zor şartlar altında olan Müslüman kardeşlerimiz var. Onlara bir nebzede olsa yardımcı olalım. Kurbanlarımız kardeşlik için olsun.”şeklinde konuştu.

Toplantı son olarak Diyanet İşleri Başkanlığınca yurt içi ve yurt dışı kurban bedellerinin açıklanmasının ardından sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir