• DOLAR 32.506
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2489.041
  • ...
SON DAKİKA
Arınç Bakanlar Kurulu Sonrası Açıklamalarda Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

İşte Arınç`ın açıklamalarından satırbaşları:

- TBMM`de çıkarılan çözüm kanunu bildiğiniz gibi altı maddelik kanunudur. Bakanlar Kurulu kararı çıkarılmıştır ve imzalanmıştır. Bu akşam Cumhurbaşkanımız onaylandıktan sonra yayımlanacaktır.

"ACIMASIZ DAVRANIŞIMIZ SÖZ KONUSU OLACAKTIR"

Bugünlerde tartışması yapılan çözüm süreci bitti, şantaja yönelik konuşmalar bizim açımızdan geçersizdir. Hükümetimiz bu konuda ciddidir. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması noktasında varlığını ortaya koymuştur. Asayişi bozan kısmen terör ve asayişsizlik konusunda acımasız davranışımız söz konusu olacaktır. Bunları çerçevelediğimiz zaman, kabul edilen ve satın alınan bu sürecin yürümesi ve kısa sürede sonuçlanması arzu edilmektedir.

TEZKERELER TBMM`YE GÖNDERİLDİ

TBMM`de perşembe günü bir yıl önce süreleri verilen ve ekim ayı içerisinde süresi bitecek iki tezkerenin yenilenmesi söz konusuydu. Bu tezkerelerin rutin şekilde yenilenmesi... Evet, bu düşünülebilir ama aynı zamanda iki tezkereyi birleştirmek suretiyle bütün tehditleri, riskleri ve Türkiye`nin bulunduğu konumu içerisine alan ve bütün tedbirleri bir arada karşılamaya çalışan bir metin üzerinde çalıştık. Bu metin şu sırada TBMM`ye gönderilmiştir veya gönderilmek üzeredir.

HÜKÜMETTEN BAYRAM MÜJDESİ

Arınç, "Bir de her bayram öncesi rutin olarak belirttiğimiz gibi vatandaşlarımıza müjdemiz olacak. Köprü ve otoyol geçişleriyle ilgili. Bir de cuma günü yarım gün yapılarak bayram tatilinin uzatıldığını hatırlatalım tekrar. Bayram sabahı geçerli olmak üzere de otoyollardaki ve köprülerdeki bütün geçişler ücretsiz olacaktır. Önümüzdeki perşembeyi cumaya bağlayan geceden başlayarak Çarşamba sabahı bitmek üzere ücretsiz olacak. Vatandaşlarımızın bilgisine." dedi.

İSTANBUL`DA ULAŞIM YÜZDE 50 İNDİRİMLİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de İstanbul`da bayram boyunca ulaşım ücretlerinin yüzde 50 indirimli olacağını ayrıca İSPARK’a ait 500 noktadaki yol üstü otoparklar bayramın ilk iki günü olan 4-5 Ekim`de ücretsiz hizmet vereceğini açıklamıştı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir