• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
ABD`de Secdeye Giden Futbolcuya Ceza!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika Ulusal Futbol Ligi (NFL) takımlarından Kansas City Chiefs formasını giyen Müslüman oyuncu Hüseyin Abdullah, New England Patriots maçında yaşadığı sevinç sonrası hakem tarafından cezalandırıldı.

New England Patriots ile Kansas City Chiefs arasında oynanan karşılaşmada New England Patriots`ın dünyaca ünlü quarterback (qb)`i Tom Brady`den kaptığı top ile touchdown (sayı) yapan Hüseyin Abdullah, bu başarısını dua ederek gösterdi. Kariyerinde ikinci kez touchdown (sayı) yaptığı için oldukça büyük bir sevinç yaşayan Hüseyin Abdullah, sahanın ortasında çöktü ve secdeye giderek dua etti.

ABD`de dua ile kutlama yapan futbolcuya ceza

 

Ancak müslüman oyuncunun bu sevinci mücadelenin hakemi tarafından skandal bir şekilde yorumlandı. Karşılaşmanın hakemi, Hüseyin Abdullah`ın söz konusu sevincini "sportmenlik dışı ve aşırı" bulduğu gerekçesiyle deneyimli oyuncuya 15 yard cezası verdi.

ABD`DE TARTIŞMA KONUSU OLDU
Hüseyin Abdullah`ın menajeri ise bahsi geçen ceza sonrasında mikroblog sitesi twitter üzerinde bulunan resmi hesabında bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Eğer Abdullah`a bu davranışı nedeniyle para cezası verilirse, NFL büyük bir sorunla karşı karşıya kalacak" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca aynı olay üzerine bir başka açıklama da eski NFL Başkan Yardımcı Mike Pereira`dan geldi. Pereira, "Touchdown sonrasında şükür sunmak için yere eğilmek cezalandırılmaz" mesajını paylaştı. İnançlı bir müslüman olduğunu her fırsatta dile getiren 29 yaşındaki oyuncu, Hac vazifesini yerine getirmek için 2012 sezonunun tamamını es geçmiş ve kutsal topraklara gitmişti. Maçı ise Hüseyin Abdullah`ın takımı Kansas City Chiefs, New England Patriots`a karşı 41-14 kazanmayı başardı.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir