• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
"Öğretmen açığı kapatılacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman genelinde bulunan hemen hemen bütün okullarda görülen öğretmen ve temizlik görevlisi eksikliğine dün velilerden tepki gelmişti.

Bunun üzerine İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Batman İli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, öğretmen açığının bugünden itibaren kapatıldığını ifade etti. Temizlik sorununun ise önümüzdeki hafta İŞ-KUR tarafından yapılacak olan kura çekimi ile ortadan kalkacağını açıkladı.

Konu ile ilgili İLKHA’ya konuşan Batman İli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, “364 öğretmenimizi puan üstünlüğüne göre, öncelikle alan puanı olmayanların KPSS puanına göre sıralandırmaya tabi tutarak atadık. Bugün büyük bir kısmı göreve başlamıştır. Dolayısıyla şuanda öğretmen açığımız il merkezinde yok. İlçelerimizde de ücretli öğretmen görevlendirmeleri yapıldığından öğretmen açığı yok. Ancak atadığımız ücretli öğretmenlerimizden bir kısmı başlamayabilir. Ya da bir kısmı kendileri için daha iyi bir tercihlerde başka yerde iş bulabilmiş olabilirler. Başlamayanların yerine de şuan ücretli öğretmen havuzumuzda yeterli sayıda öğretmenlerimiz ve müracaatlarımız var. Biz de bu müracaat eden öğretmenlerimizi gelmeyen öğretmenlerimiz olursa onların yerine görevlendireceğiz.” dedi.

“Öğrencilerin ders görememesi bizden kaynaklı değil”

Öğrencilerin okulların açıldığından beridir ders görememelerini de değerlendiren Çelik, “Öncelikle Bakanlığımızdan kadrolu öğretmen ataması yapıldı, biz onu bekledik. Kadrolu öğretmenlerimizi atadıktan sonra ücretli öğretmenlerimizi hızlı bir şekilde görevlendirdik. Dolayısıyla bizden kaynaklanan bir sıkıntı yok. Ancak kadrolu öğretmenlerimizin geç gelmesi yüzünden 1-2 hafta maalesef okullarımızda ders işlenemedi. Şuandan itibaren açıklar kapatıldı, ücretli öğretmenlerimiz görevlendirildi. Görevine başlamayacağını tahmin ettiğimiz birkaç kişi çıkabilir ama onun dışında bugünden itibaren boş dersimiz yok.” şeklinde konuştu.

“Önümüzdeki hafta temizlik konusunda okullarda sorun kalmayacak”

Okullardaki temizlik sorununa da değinen Müdür Çelik, “Temizlik görevlilerimiz maalesef yetersiz, ancak İŞ-KUR İl Müdürlüğü’müzle yaptığımız ortak çalışmalarda şuan İŞ-KUR’a müracaatlar alındı. Haftaya kuralar çekilecek. Bayramdan sonra arkadaşlarımız yeni görevlerine başlayacaklar. Temizlik anlamında okullarda hiçbir sorun kalmayacak. Bize yeterli sayıda İŞ-KUR tarafından temizlik görevlileri verilecektir. Gelir gelmez görevlileri okullara dağıtacağız. Ama şuanda okullarımız arkadaşlarımızın olağanüstü gayreti ile bir kısmı temizlenebiliyor. Biz onun sıkıntısını yaşıyoruz. İŞ-KUR kapsamında alınacak olan görevliler Haziran 2015 sonuna kadar çalışabilecekler.” ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir