• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Bingöl'de kurban satış ve kesim yerleri belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, bayram öncesi yetki ve sorumluluk alanlarında, kurban kesim yerlerinde gerekli denetim ve kontrolleri yaparak, vatandaşların kurbanlarını görüntü ve çevre kirliliği yaratmadan dini vecibelerine uygun kesebilmeleri için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını belirtti.

Halk sağlığına tehdit oluşturacak her türlü faktöre izin vermeyeceklerini belirten Zabıta Müdürü Mehmet Erdem ise , bayram öncesi başlayıp bayram sonrasına kadar sürecek özellikle unlu mamuller ve tatlı satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerinde sıkı bir şekilde sürdüğünü ifade etti.

Belediye, 2 kurban satış merkezi ve 3 kurban kesim yeri belirledi.


Kurban çalışmaları hakkında belediye tarafından yapılan açıklamada, “Bayram süresince atıkların toplanıp, kesim yerlerinin hijyenik koşullarda temizlenmesi için temizlik ekipleri görev başında olacak. Ayrıca itfaiye, zabıta, su arıza, fen işleri ekipleri Kurban Bayramı süresince hizmet verecek. Vatandaşların, kurban bayramı süresince dilek ve sıkıntıları için belediyenin 213 12 18 ve Alo 188 nolu telefonlarına başvuru yapabilecekler.”denildi.

Bingöl’de  kurban satış yerleri ise şöyle sıralandı:
-Bingöl Merkez İl Mezbahanesi Kültür Mahallesi Kavşağı
-Bingöl Merkez Aşağı Çarşı Spor Sahası Yanı Aşağı Çarşı

Kurban kesim yerleri:
-Bingöl Merkez Et-Süt Kurumu Kaleönü Mahallesi Et ve Süt Kurumu
-Bingöl Merkez İl Mezbahanesi Kültür Mahallesi Kavşağı
-Bingöl Merkez Hicret Camii Yanı Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir