• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Yaşlılarımız en değerli varlıktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemi olduğunu söyleyen Van Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Doktor Mehmet Eken, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürleri ve değerleri yarınlara taşımayı sağlayan en değerli varlık olduğunu söyledi.

Yaşlılık döneminin itibar getirdiğini söyleyen Eken, bunun aynı zamanda bir minnet borcu olduğunu ifade ederek, yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerektiğini belirtti.

“Yaşlılarımız birlik ve beraberliğimizi simgeliyor”

Yaşlıların toplumdaki yeri ve önemini bir kere daha hatırlayarak, onları sadece yılın bir günü değil, topluma sağladıkları katkılarla her zaman hatırlanmaları gerektiğini söyleyen Eken, “İnsan ömrünün son dönemini oluşturan yaşlılık, mazide kalan yılların kazandırdığı birikim ve deneyim ile yaşamı zenginleştirmektedir. Hayatının gençlik dönemlerini verimli ve üretken bir şekilde geçirerek erişilen sağlıklı bir yaşlılık dönemine ulaşmak herkesin ortak arzusudur. İnsanın insana ve özellikle yaşlı olanlara yönelik şefkat ve dayanışma gayreti, karşılıksız sevgi-saygıyla olmalıdır. Yaşlı insanlarımıza gösterdiğimiz sevgi-saygı-hoşgörü onlara olan minnet borcumuzdur. Hepimizin ortak paydası insan olmaktır ve bir gün hepimiz yaşlanacağız. Yaşlılarımız birlik ve beraberliğimizi simgeleyen en kutsal değerlerimizin başında gelmektedir.” Dedi.

“Yaşlılarımıza daha iyi yaşama koşullarını sağlayabiliriz”

Bütün herkesin yaşlıları sahiplenmesi gerektiğini belirten Eken, “Yaşlılarımızın deneyim ve birikimlerini paylaşmalı, onların yaşama etkin bir biçimde katılmalarına imkân sağlamalı, toplum için ne kadar değerli olduklarını anlamalarını ve yaşama sevinçlerini kaybetmemelerini sağlamalıyız. Bu, toplumumuzun saygın bireyleri olan yaşlılarımıza karşı ortak sorumluluğumuzdur. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet Devlet tarafından verilmektedir. Ancak devletimizin çalışmaları yaşlılarımızın sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda tek başına yeterli değildir. Toplumda bu bilincin yerleşmesi, bugüne kadar olduğu gibi gönüllü kuruluşlarımızın ve yurttaşlarımızın katkıları ile yaşlılarımıza daha iyi yaşama koşullarını sağlayabiliriz. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve yurttaşlık görevimizdir.” İfadelerini kullandı.

Son olarak herkesin bir gün mutlaka yaşlanacağını hatırlatan Eken, “Bu duygularla tüm büyüklerimizin dünya yaşlılar gününü kutluyor, minnet ve şükran duygularımızla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyoruz.” Dedi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir