• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...

VAN - Van Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirleri Odası toplantı salonunda düzenlenen seminere, TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir, Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, TÜRMOB Etik Komitesi Kurul Üyesi Latif Taş, Van SMMMO eski oda başkanı Yakup Simeklioğlu, Haksız Rekabet ve Disiplin Kurulu Üyeleri ve mali müşavirler katıldı.

Verilen seminerde bir konuşma yapan Van Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirleri Odası Başkanı İbrahim Şahin, mesleki örgütlerinin çatısı olan TÜRMOB tarafından organize edilen farkındalık eğitimi adı altında mecburi meslek kararlarının konuşulacağı ve tanıtılacağı bir eğitim düzenlediklerini söyledi.

Şahin, “Mesleğimiz çeyrek yüzyılda gelmiş olduğu noktayı çok önemsediğimizi bilmek isterim. Bu meslek örgütü çok zorlu süreçlerde geçerek bu güne gelmiş bulunmaktadır. Bugün baktığımızda elbette ki sorunlarımız sıkıntılarımız vardır. Ama hiç bir meslek örgütü bu kısa sürede böylesi bir şekilde kurumsallaşmadığı da bilinmelidir. 17-18 Eylül 2014 Ankara’da XİX Türkiye muhasebe kongresi geçmiş deneyimler ışığında geleceğin tasarlanması: Meslekte yeni ufuk ve açılımlara doğru başlığın altında çok önemli konular konuşuldu ve gelecekle ilgili dünya örnekleri ve ülkemizde yapılması gerekenlerle ilgili sunumlar yapıldı. Buda gösteriyor ki mesleğimiz gün geçtikçe önemli bir meslek grubu haline geldiği görülmelidir.” diye konuştu.

Yeni muhasebecilere Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik Ruhsatı’nın verildiği seminere, program, konuşmacı olarak katılan eğitimciler tarafından bilgilerin verilmesi ve plaket töreninin ardından sona erdi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)