• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...
Bedensel engellilere yönelik çözüm arandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Türkiye Sakatlar Konfederasyonu tarafından 20-23 Eylül tarihlerinde Balıkesir Ayvalık ilçesinin Ayvalık Vilayetler Eğitim ve Dinlenme Sarımsaklı Tesisleri'nde düzenlenen Erişilebilirlik ve İstihdam Çalıştayı'na Muş’u temsilen Bedensel Engelliler Derneği katıldı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen ve Türkiye’deki engellilerin İstihdam ve Erişilebilirlik İzleme Denetleme komisyonu üyelerinin katıldığı çalıştayda, engellilerin yaşadığı sorunlara yönelik çözüm önerileri sunuldu.

Yapılan Çalıştayda, engellilere nasıl erişilebileceği ve onların nasıl istihdam edilebileceği gibi  sorunlarına yönelik çözün bulunmaya çalışıldı. Komisyonlarla ilgili yaşanan sıkıntıların ele alındığı Çalıştayda, engellilerle ilgili çıkarılan yasalara bağlı olarak illerde komisyonların kurulduğu da dile getirildi.

Türkiye'deki 81 il ve birçok ilçesinden katılımcının yer aldığı Çalıştayda, Muş'u temsil etmek için katılan Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, Muş’taki engelli bireylerin yaşadığı sorunları dile getirdi. Bu tür çalıştayların faydalı olacağını söyleyen Korkmaz, engellilerin günlük yaşamda istihdam edilebileceklerinin ve iş hayatına atılabileceklerini ifade etti.

"Yaşanan sorunlara çözüm üretme noktasında çalıştaylar faydalı"

Çalıştayda Türkiye'de engellilerin evinden dışarı çıkamadığı, dışarıya çıkmasının beraberinde bir silsileyle eğitim alması, işe gitmesi ve hayatını idame ettirmesiyle ilgili bir süreç yaşadığı, her insanda böyle bir süreç olduğu ancak bunun engellide iki katına çıktığı anlatıldığını ifade eden Korkmz, "Bunlara bağlı olarak biz de ilimizde yaşayan engelli kardeşlerimizin hayatlarında değişiklik yapabilmek adına bu tür çalıştaylarda bilgi edinmeye çalışıyoruz. Yaşanan sorunlara çözüm üretme noktasında bu çalıştayların faydalı olduğunu düşünüyorum." Dedi. (M.Şirin Çağlayan/Sezer Özer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir