• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...

DİYARBAKIR – KSV’nin “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında Diyarbakır’da düzenlediği meslek edindirme kursunu başarıyla tamamlayan 15 kursiyer, ilk iş olarak köy okullarının tuvaletlerini yenileyerek ikinci bir sosyal dayanışma ve yardımlaşma örneği oluşturdu.

Eğitimini başarıyla bitiren ustalar ile ilgili olarak kısa bir değerlendirmede bulunan İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos, kursa katılan ustaların Diyarbakır’da aldıkları bu belgelerle, AB kriterlerine uygun ve nitelikli işgücüne sahip usta statüsünü elde ettiklerini ve yarın rahatlıkla Avrupa’nın herhangi bir kentinde zanaatlarını icra etme hakkını yakalamış olduklarını söyledi.

Bugüne kadar 4 bin 500 kişi meslek sahibi oldu

Bugüne kadar gerçekleştirdikleri meslek edindirme kurslarıyla yaklaşık 4 bin 500 işsiz gencin meslek sahibi olduğunu belirten Sarantopoulos, geliştirme ve uyum kurslarıyla da inşaat sektörüne 4 bin vasıflı usta kazandırıldığını söyledi.

Sarantopoulos,Bugün Diyarbakır’da açtığımız kursumuzu bitiren ustalarımız, yarın rahatlıkla Paris veya Berlin’de zanaatlarını icra edecek düzeye sahip ustalık belgesine kavuşmuş durumda. Sayıları 8 bini aşan, emeğini, alın terini ortaya koyarak hem aile geçimine, hem ülke ekonomisine katkı sağlayan ustalarımızın izinden giden 15 yeni kursiyerimizi daha sektöre kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. 
 

Kursiyerlerinden biri makine mühendisliği öğrencisi

Diyarbakır’da açılan kursu tamamlayarak sertifikalarına kavuşanların yaş ortalamasının 26 olduğunu ve kursiyerlerden en gencinin 18, en büyüğünün 42 yaşında olduğunu belirten Sarantopoulos,”Bir ilkokul, üç ortaokul, 10 lise mezunu kursa katılırken, üniversitede halen Makine Mühendisliği eğitimi alan bir kursiyerimiz de ustalık sertifikası edinenler arasında yer aldı. Kursa katılanların yarısı evli ve kurs süresince ailelerinin geçimlerini kursiyer harçlıkları ile karşıladılar. Kursa, İşkur kanalı ile davet edilen cezaevine girip çıkmış bir vatandaşımız da uyum çerçevesinde katıldı ve eğitimini başarıyla tamamladı. Kurs birincisi daha şimdiden piyasada iş yapmaya başladı bile. Bundan sonraki hedefini, kendisini sürekli geliştirmek, ekip kurmak, iş almak, taşeronluk sistemi çerçevesinde işlerini yürütmek olduğunu açıkladı. (İLKHA)