• DOLAR 32.589
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2496.886
  • ...
Ergenekon`dan Sonra Balyoz`da da Başa Dönülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergenekon’da kumpas iddiasıyla ilgili çalışmalara başlayan savcı Mesut Erdinç Bayhan’ın yanı sıra Balyoz davasıyla ilgili de savcı Gökalp Kürkçü benzeri bir çalışma yürütüyor.

Vatan`ın haberine göre Kürkçü, Mehmet Baransu’ya belge dolu bavulları teslim eden meçhul subayı mercek altına alırken avukatların üzerinde durduğu 10 çelişkiyi de inceliyor.

20 Ocak 2010 tarihli Taraf gazetesinde Mehmet Baransu, Yıldıray Oğur ve Yasemin Çongar imzalı bir haber yayımlandı. Haberde 2003 tarihli “Balyoz Harekât Planı” başlıklı belgelerden bahsedildi. İddialara göre plan, dönemin 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın liderliğindeki cunta tarafından hazırlandı. Taraf gazetesinin ilgili haberi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve soruşturma sonucu açılan davaya 19 Haziran 2010’ da İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanmıştı. Gazeteci Mehmet Baransu, elindeki bavul dolusu belgeleri savcılığa teslim etmişti.

Mahkeme 21 Eylül 2012’de Çetin Doğan, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına’nın da aralarında bulunduğu 365 sanıktan 325’ini “Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etmiş ancak “eksik teşebbüs” nedeniyle çeşitli cezai indirimlere gitmişti.

ÇETİN DOĞAN MAĞDUR OLARAK İFADE VERDİ

Diğer taraftan davanın bir numaralı sanığı Çetin Doğan, dün savcılığa "Balyoz mağduru" olarak ifade verdi. Doğan`ın 5 sayfalık savcılık ifadesinde, gazeteci Mehmet Baransu`nun davanın delilleri arasında yer alan 19 adet CD`yi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na teslim ettiğini, ancak soruşturmanın CD`lerin tesliminden çok önce başlamış olduğunu ve soruşturmanın bir kumpas olduğunu iddia ettiği öğrenildi.

Balyoz soruşturması sırasında kolluk güçlerinin fezleke ve tespit tutanaklarında gerçekleri çarpıttığını savunan Doğan`ın, kolluk güçlerinin somut delilleri ortadan kaldırdığını, bir kısmını da da sakladığını iddia ettiği öğrenildi.

Davanın delillerinin sahte ve kurgu olduğunu söylediği öğrenilen Doğan`ın, "Balyoz Belgesi ve seminer arasında ilişki kurmak için, seminer ses kayıtlarındaki kimi ifadeleri sahte dijital balyoz belgelerine serpiştirmişlerdir" dediği belirtildi.

Gazeteci Mehmet Baransu ve eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün`ün de aralarında bulunduğu tüm şüphelilerden şikayetçi olduğunu belirten Çetin Doğan`ın, "Sahte dijital verilerle Balyoz kumpasını kurarak tutuklu yargılanmama neden olan, suç örgütü faaliyeti kapsamında iftira ve hürriyeti tahdit, sahtecilik suçlarını işleyen tüm şüphelilerden şikayetçiyim" dediği kaydedildi.

TSK ŞİKAYETTE BULUNMUŞTU

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 24 Aralık 2013 tarihli gazetedeki köşe yazısında, "Kendi ülkesinin milli ordusuna, milli istihbaratına, milli bankasına, milletin gönlünde yer edinen sivil iktidarına kumpas kuranların bu ülkenin hayrına bir iş yapmış olmayacağını çok iyi bilir" ifadesini kullanmıştı. Genelkurmay da, `Orduya kumpas kurulduğu` yönündeki iddiaların araştırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulunmuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise "yetkisizlik" kararıyla suç duyurusunu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na göndermişti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir