• DOLAR 32.588
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2507.41
  • ...
DİKA Toplantısı Mardin'de gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) Eylül Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında Mardin’de gerçekleştirildi.

 

Toplantıya ayrıca Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Batman Valisi Azmi Çelik, Şırnak Valisi Hasan İpek ve bu illerin belediye başkankarı da katıldı.

 

Toplantıda görüşülen gündem maddeleri arasında 18 Eylül 2014 tarihinde Siirt’te yapılan 2014 Yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısında alınan ve tavsiye niteliği taşıyan kararlar hakkında Kurul'a bilgi verildi.

 

2014 Yılı Mali Destek Programları kapsamında tamamlanan Ön İnceleme, Bağımsız Değerlendirme, Ön İzleme, Değerlendirme Komitesi ve Bütçe Revizyonu süreçleri neticesinde oluşturulan başarılı projeler Genel Sekreterlik görüşleri ile birlikte Kurul’un onayına sunuldu.

 

Ajans Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan Ajans’ın 2015 Yılı Çalışma Programı ve Bütçe Taslağı Yönetim Kurul’u tarafından görüşüldü.

 

2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde Siirt İl Özel İdaresi tarafından ajansa sunulmuş olan, Genel Sekreterlikçe değerlendirmesi tamamlanarak başarılı bulunan, “Siirt Tekstilkent” adlı faaliyet teklifi Kurul tarafından onaylandı.

 

27 Ağustos 2014 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisleri Yönetmeliği ve Yatırım Destek Ofisleri faaliyetleri hakkında Kurul Üyeleri bilgilendirildi.

 

TRC3 Bölgesi illerinin (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) ulusal düzeyde tanıtımına katkı sağlanması amacı ile 22 - 25 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan EMİTT fuarında; Bölgemiz Valilikleri ile işbirliği içerisinde, Ajans Genel Sekreterliği’nin fuar katılımcısı olarak yer alması hususu görüşülerek kararlaştırıldı.

 

2015 Yılı Çalışma Programına uygun olarak hazırlanan Mali Destek Programı Teklif Çağrıları’na ilişkin Başvuru Rehberleri Kurul Üyeleri’ne sunulduktan sonra toplantı sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir