• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Gençlik Merkezi binasında sona yaklaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat’ta Bahçelievler Mahallesinde inşaatı süren ve inşası büyük oranda tamamlanan Gençlik Merkezindeki çalışmaların son aşamaya girdiği bildirildi.

Midyat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Tunç, Gençlik Merkezinin tamamlandığında Midyat’a kültürel ve spor alanında önemli bir hizmet sunacağına dikkat çekti.

Midyat Gençlik Merkezi’nde özellikle gençlerin kendilerini geliştirmeleri için çeşitli kurslar açılacağını belirten Tunç, “Merkezimizde müzik, resim kursları verilecek. Bağlama, gitar, halk oyunları, kültür ve sanat etkinlikleri yapılacak. Kütüphane, internet, bilardo ve tenis salonlarımız bulunacak.” dedi.

Tunç, amaçlarının gençleri kendi haline bırakmamak, onları iyice işleyip kötü ortamlardan uzaklaşmalarını sağlayacak sanatsal, kültürel çalışmalar içerisinde bulunmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Midyat Gençlik Merkezi’nin iki kat olarak tasarlandığı ve 700 metre kapalı alan, bin 500 metre açık alanda kurulacağı öğrenildi. Bunun yanında merkezin dış cephesinin yöreye özgün Midyat (katori) taşı ile işleneceği kaydedildi. (Adnan Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir