• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Kayseri'de bayram tedbirleri alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ - Bayram öncesinde ve bayram süresince ana arterler ile alışveriş merkezlerinde Büyükşehir, Kocasinan ve Melikgazi zabıta ekipleri koordineli bir şekilde çalışarak 24 saat aralıksız denetim yapacak. Kurban Bayramı süresince açık alanlarda et çekimi ve sucuk yapımına izin verilmeyecek.

Otobüs seferlerinde bayram düzenlemesi

Bayram tatili süresince vatandaşların şehir içi ulaşımlarını hızlı ve rahat bir şekilde sağlamak üzere otobüs seferlerinde de düzenlemeler yapıldı.

Buna göre, bayramın ilk günü saat 06.45'te nöbetçi araçlarla seferler başlayacak olup, saat 08.30'dan itibaren normal seferlerle yolcu taşınacak. İkinci gün 07.00'de nöbetçi araçlarla başlayacak olan seferler, 08.30'da normal saatlerine dönerken; bayramın üçüncü günü 06.30'da nöbetçi araçlarla seferlere başlayacak olan otobüsler, 07.30'dan itibaren normal saatlerinde yolcu taşımaya devam edecek. Bayramın son günü ise 06.00'da nöbetçi araçlar hizmet verirken 07.30'dan itibaren normal saatlerinde yolcu taşınacak.

Mezarlığa ücretsiz otobüs seferleri

Büyükşehir Belediyesi her bayram olduğu gibi vatandaşların kabir ziyaretlerini daha kolay yapabilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek.
3 Ekim Cuma günü (arefe günü)  gerçekleştirilecek ücretsiz otobüs seferleri, sabah saat 09.00'da Kiçikapı'daki Tacettin Veli Katlı Otoparkı karşısından başlayacak. Şehir Mezarlığı'ndaki bütün giriş kapılarına uğrayacak otobüsler, seferlerini 16.00'ya kadar kesintisiz sürdürecek. Mezarlık içerisinde hazır bulundurulacak araçlar da hasta, yaşlı ve özürlü vatandaşları, ziyaret edecekleri mezarların başına kadar ulaştıracak.

Su, elektrik ve doğalgaz'da 24 saat mesai

Diğer yandan Kaski Genel Müdürlüğü, Kayseri ve Civarı T.A.Ş. Genel Müdürlüğü ile Kayserigaz arıza ekipleri de vatandaşların su, elektrik ve doğalgaz şikâyetlerini gidermek için 24 saat kesintisiz mesai yapacak. Su ile ilgili şikâyetler için vatandaşlar Kaski Genel Müdürlüğü'nün 185, elektrik arızaları için  Kayseri ve Civarı T.A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün 186 ile doğalgaz arızaları için Kayserigaz'ın 187 nolu telefonlarını arayabilecekler.

Kesim yerlerinde veteriner hekim

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince kurban kesim yerlerinde veteriner hekim bulunduracak. Veteriner hekimler, isteyen vatandaşların kurbanlık hayvanlarını, ücretsiz olarak kontrol edecek. (Fatih Gültekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir