• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Alıcı kurban fiyatlarından, satıcı yem fiyatlarından şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin merkez Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi’nde bulanan kurban satış alanında hayvan satıcıları ile vatandaşlar arasındaki pazarlık heyecanı yükselmeye başladı. Bazı hayvan satıcıları günler öncesinden yerlerini alırken bazılarının ise bugün hayvan pazarındaki yerlerini almaya çalıştıkları görüldü.

Kurbanlık almaya gelen vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından dolayı yakınıyor. Kurbanlık almaya gelen bir vatandaş, asgari ücret ile çalışan bir kişinin 700 TL ile bin 200 TL arasında fiyatları değişen kurbanlıklardan alamayacağını fiyat konusunda yetkililerin bu duruma el atması gerektiğini ifade etti.

Mersin’in Silifke ilçesinden hayvanlarını merkeze getirip satmaya çalışan satıcı Mehmet Göçer, yem fiyatlarının yüksek olmasından dolayı şikâyetçi. Göçer, “Yem fiyatlarını yetkililer düşürmeli. Yem pahalı geldiğinden dolayı bu da hayvana yansıyor. Yem fiyatları şuan 50 kilogramı 55 lira. Bir hayvanın günlük masrafı 10 lira. Vatandaşlar fiyatlara pahalı diyor ama kendileri işin içine girdikleri zaman para olmadığını anlarlar. Bende fiyatlar 800 ile 850 lira arasında değişiyor.” dedi.

Aksaraylı satıcı Mustafa Çoban ise, “Bende fiyatlar 800 ile 900 lira arasında. Satışlar şuan iyi gidiyor. Yemin 50 kilosu 55-60 lira. Bunun nakliyat masrafı var. Çoban masrafı var. Bende bulunan hayvanların günlük masrafı 100 lira. Vatandaşlar pahalı diyor ama bunları göz önünde bulundurmuyorlar.” şeklinde konuştu.

Öte yandan vatandaşlar bayram günü karışıklık yaşanmaması için aldıkları hayvanların üstüne isim ya da numara yazdırırken bazı vatandaşların ise kurbanlık pazarında fiyat tespiti yaptıkları görüldü. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir