• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
Kurban Bayramı öncesi 'Kurban' semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, vatandaşlara yönelik, ‘Sağlıklı kurbanlık seçimi, kesimi ve etlerin muhafazası’ konulu bir seminer düzenlendi. Seminerde veteriner hekim Evren Sonyürek vatandaşları bilgilendirdi.

Seminer öncesi konuşan Başkan Yardımcısı Kadir Özdemir, vatandaşların inançları gereği yerine getirdiği kurban kesme ibadetinin sağlıklı, hijyenik koşullarda gerçekleşebilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

İlgili birimlerle birlikte bayram süresince 24 saat görev başında olacaklarını belirten Özdemir, "Seyhan Belediyesi olarak ilçemize gelen kurbanlıkların satış öncesi gerekli kontrollerin yapımı için gösterdiğimiz özeni, kesimler için hazırladığımız alanlara da gösteriyoruz. Vatandaşlarımız oldukça cüzi ücretler karşılığında, kurban kesimlerini gerçekleştirebilecekler. Vatandaşlarımızdan özellikle rica ettiğim konu belirlenen kesim alanları dışında, belirlenen kesim görevlilerinden başka kimseye kesim yaptırmamalarıdır" dedi.

Özdemir'den sonra söz alan Çevre Koruma Müdürlüğü'nden Veteriner Hekim Evren Sonyürek sağlıklı kurban nasıl olur, kesim nasıl yapılır, kesim sonrası etler nasıl korunur detaylı şekilde bilgi verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir