• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
"İlçe binamıza yapılan saldırıyı kınıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, dün akşam saatlerinde Diyarbakır Sur İlçe Kaymakamlığı ve AK Parti İlçe Başkanlığı’na ses bombası ve molotof kokteyli kullanılarak yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Sümerpark’ta kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen Altaç yaptığı açıklamada, parti binalarına yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Bazı kesimlerin son süreçte Türkiye’yi, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni şiddet ortamına sokmaya çalıştığını belirten Altaç, “Dün gece, Sur ilçe binamıza ve kaymakamlık binamıza yönelik bir grup insanın saldırısı olmuş. Biz, bunu şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu yapılan eylemi, Diyarbakırlı halkımıza havale ediyoruz. Diyarbakır’da yaşayan hiçbir vatandaşın bunu asla kabul etmeyeceğine inanıyoruz. Çünkü şiddet ve gerilimin bizlere neler ödettiğini çok iyi bilmekteyiz.” dedi.

Belediyenin kırsal kesimdeki hizmet eksikliği

Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile kırsal kesimdeki tüm hizmetlerin belediyeye geçtiğini, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ise bu kesimlerin su ve yol gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yeteri kadar hizmetinin olmadığını aktaran Altaç, bu hususlarla ilgili gelen şikâyetleri değerlendireceklerini belirtti.

 “Aysel Tuğluk’un taş atmak isteyen kişilerin önünde set çekmesini isterdik”

Altaç, HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk’un Şanlıurfa’nın sınır hattında askerlere taş atmasına gönderme yaparak, “Birilerinin çıkıp sınırda hükümetimizin üyelerine taş atıp hakaret etmesi, demokratik usul ve adaba uymayacak usul ve görüntüler sergilemesi kabul edilemez. Bu, milletimizin vicdanında sorgulanacaktır. Biz, Aysel Tuğluk’un provokasyon yapmak isteyen ve taş atmak isteyen kişilerin önünde set çekmesini isterdik.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Hüseyin İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir