• DOLAR 32.509
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.241
  • ...
Bingöllü öğrencilere KOSGEB destekleri anlatılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Avrupa KOBİ Haftası kapsamında açıklama yapan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir, hafta etkinlikleri kapsamında üniversite ve orta öğretim düzeyindeki son sınıf öğrencilerine KOSGEB`in destek ve hizmetleri konularında bilgilendirme toplantılarının yapılacağını belirtti.

29 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Avrupa KOBİ Haftası etkinliklerinin KOSGEB tarafından ağırlıklı olarak öğrencilere ve girişimcilere yönelik tasarlandığını belirten Özdemir, “Üniversite ve orta öğretim düzeyindeki son sınıf öğrencilerine girişimciliğin önemi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, gençlerin girişimciliğe teşvik edilmesi, bu alanda yapılan faaliyetler ile KOSGEB`in destek ve hizmetleri konularında bilgilendirme toplantıları yapılarak farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir. Bu hafta kapsamında ayrıca KOBİ ve girişimcilere yönelik KOSGEB destek ve hizmetleri konularında bilgilendirme toplantıları Müdürlüğümüzce gerçekleştirilecektir.” dedi.

“250 kişinin katılabileceği uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilecek”
2014 yılı sonuna kadar protokol imzalanan kurum ve kuruluşların işbirliğiyle en az 250 kişinin katılabileceği uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin verileceğini beliriten Özdemir, “Eğitimlerin sonunda sertifika alan girişimci adayları yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB’in 30 bin TL hibe, 70 bin TL faizsiz geri ödemeli yeni girişimci desteğine başvurmaya hak kazanacaklardır. 2011 yılından buyana Bingöl ilinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolleri kapsamında kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa toplam 47 sınıf açılmış olup bu programlardan bin 133 kişi mezun olmuştur. Bu mezunlardan 78 girişimci kendi işini kurarak KOSGEB Yeni Girişimci Desteği almıştır. Hayalleri olan ve bunları gerçekleştirmek isteyen herkesi KOSGEB Müdürlüğümüze bekliyoruz. Bu bağlamda KOSGEB Bingöl Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak tüm Bingöllü KOBİ’lerimizin KOBİ Haftası’nı kutlar hayır dolu bereketli işlerinin olmasını dileriz.” şeklinde konuştu.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir