• DOLAR 32.515
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2504.544
  • ...
Libya`daki İşçiler Türkiye`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Libya`da çalışan ve güvenlik nedeniyle tahliyeleri kararlaştırılan 36 Türk işçi, yurda döndü.

Ubari kentinde faaliyet gösteren bir şirkette çalışan ve tahliye kararı sonrası Libya`dan ayrılmak üzere bekleyen işçilerden 36`sı, Libya Havayolları`nın tarifeli uçağıyla Misrata`dan Atatürk Havalimanı`na geldi.

İşçiler, pasaport işlemlerinin ardından yurda giriş yaptı.

Kafilede bulunan ENKA İnşaat ve Sanayi AŞ Ubari Elektrik Santrali Personel ve İdari İşler Sorumlusu Rafet Aydoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şirketin Libya`da yaşanan olaylar nedeniyle tahliye kararı aldığını söyledi.

Kararın ardından Cezayir`e yakın Gat havalimanına gittiklerini dile getiren Aydoğdu, "Oranın gece ışıklandırması olmadığı için uçakların kalkmasında ve organizasyonda bir gecikme oldu. Biz uçak gelene kadar, orada 5-6 gün kaldık. İşçilerde herhangi bir sıkıntı olmadı. Yemelerinde, içmelerinde ve güvenliklerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadı" diye konuştu.

Aydoğdu, işçilerin durumu hakkında gerçeğe aykırı haberler yapıldığını savunarak, işçi yakınlarının bu durum nedeniyle tedirgin olduğunu ifade etti.

Libya`nın güneyindeki Ubari kentinde çalışan 396 Türk işçi hakkında bulundukları bölgedeki güvenlik koşullarının risk oluşturması nedeniyle tahliye kararı alınmıştı. Bunun üzerine Gat Havaalanı`na ulaşan işçiler, burada uçak seferlerinin yapılamaması sebebiyle 6 gündür şehir merkezinde misafir edilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir