• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Esnafın gecikme cezaları silinecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) Başkanı Erkan Çalbay, yeni çıkan torba yasa ile birlikte, odaya gecikme cezası borcu olan esnafın, gecikme cezalarının silineceğini belirterek, peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulanacağını söyledi.

2 bin 657 üyenin 854 bin 396 lira tutarındaki gecikme zammı borcunun affedileceğini ifade eden Çalbay, "Uygulama, üyelerimizin 11 Eylül  tarihinden önce odamıza ödemesi gerektiği halde ödememiş oldukları, Ekim ayında ödemesi gereken aidatın  2. taksiti dışındaki tüm aidat borçlarını kapsamaktadır.” dedi.

Üyelerin, geçici 18. madde ile düzenlenen uygulamadan yararlanılabilmesi için en geç 01 Aralık  tarihine kadar dilekçe ile başvurması gerektiğini belirten Çalbay, "Kapsama giren aidat borçlarına ilişkin 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanuna göre hesaplanmış gecikme zamları silinecektir. Ancak 11 Eylül  tarihine kadar  Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak yeni tutar, asıl alacağa ilave edilerek, toplam meblağ hesap edilecektir. Ödeme hesap edilen toplam meblağ üzerinden yapılacaktır." İfadelerini kullandı.

Ödenmesi gereken toplam meblağın 31 Aralık  tarihine kadar ödenmesi halinde toplam tutara yüzde 10 oranında indirim uygulanacağını belirten Çalbay,  şunları kaydetti: “Başvuruda bulunan üyelerin yeniden hesap edilen borçları  8 eşit takside bölünecek. Birinci taksitin son ödeme tarihinin 31 Aralık , kalan miktar ise 3`er aylık dönemler halinde 7  taksite bölünecek. Taksitlerden herhangi birinin öngörülen süre ve şekilde ödenmemesi halinde, uygulama kapsamında tahsil edilen tutarlar anapara borcundan düşülecek  ve kalan borç için 6183 sayılı Kanun uyarınca gecikme zammı işlemeye devam edecek.Toplam meblağ ve taksit tutarları, vade tarihine kadar kredi kartı ile tek çekimle tahsil edilebilir. Ayrıca kredi kartı ile taksitlendirme yapılamaz. Uygulamadan yararlanmak isteyen borçlu üyelerin, belirtilen şartları yerine getirmelerinin yanı sıra, dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları da  gerekmektedir.”  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir