• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
Bu Terörist Çok Utanmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Katil israil Başbakanı Binyamin Netanyahu, siyonist israil`in sivil hedeflere saldırması ve çok sayıda çocuk ve kadını öldürmesi nedeniyle soruşturma başlatan BM İnsan Hakları Konseyi için "BM İnsan Hakları Konseyi, masum sivilleri koruma misyonuna ihanet ederek Terörist Hakları Konseyi oldu" dedi.

İran`ın nükleer programına da değinen Netanyahu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani`nin sözlerinin "cezbedici oyun" olduğunu savunarak "Bu sözler sadece ambargonun kaldırılması ve İran`ın bombaya ulaşmasındaki engellerin bertaraf edilmesi amacıyla kullanılıyor. İran atom bombasını üretince bu gülücükler kaybolacak" diye konuştu.

İran`ın askeri nükleer kapasitesinin tamamen işlevsiz hale getirilmesini isteyen Netanyahu, "IŞİD`i mağlup edip İran`ın nükleer silah yapabilmenin eşiğinde olmasına izin vermek çatışmayı kazanıp savaşı kaybetmektir" dedi.

"YENİ BİR ORTADOĞU VAR"

Netanyahu, Gazze`ye düzenledikleri saldırıya ilişkin de açıklama yaparak Hamas`ın Filistinli sivilleri kalkan olarak kullandığını öne sürdü.

katil israil`in Gazze`ye düzenlediği saldırılarda sivil kaybını en aza indirmeye çalıştığını savunan Netanyahu, BM İnsan Hakları Konseyi`ni de sert biçimde eleştirerek, "BM İnsan Hakları Konseyi, masum sivilleri koruma misyonuna ihanet ederek Terörist Hakları Konseyi oldu" dedi.

2 BİNDEN FAZLA SİVİLİ KATLETTİ

BM İnsan Hakları Konseyi, katil israil`in Gazze`ye saldırılarında çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 2 binden fazla sivilin öldürülmesi, okul, hastane, altyapı tesisleri vebinaların bombalanması nedeniyle soruşturma başlatma kararı almıştı. Soruşturmada israil`in savaş suçu işleyip işlemediği incelenecek.

Netanyahu, konuşmasında İsrail`in kendini savunma hakkına bazı üyelerin yeterli önemi vermediğini de belirterek, israil`in tek başına da olsa kendini savunmaya devamedeceğini kaydetti.

Ortadoğu`da yeni tehlikelerin ve yeni fırsatların bulunduğunu anlatan Netanyahu, "Yeni bir Ortadoğu var. israil bu yeni Ortadoğu`da Arap ortakları ile tehlikeleri göğüsleme vefırsatları değerlendirmeye hazırdır" diye konuştu.

NETANYAHU`YA PROTESTO

Netanyahu`nun konuşması sırasında, BM Genel Merkezi`nin karşısındaki parkta toplanan bir grup Yahudi, israil`i ve Netanyahu`nun sözlerini protesto etti.

Filistin bayrağı açıp katil israil`e ambargo pankartları taşıyan grup, Netanyahu`nun konuşmalarını kabul etmediklerini ve israil`in Yahudiliğin temellerine ters olduğunu belittiler.

Filistin` e özgürlük isteyen gruptan Yehuda Littmann, israil`in Yahudiliği temsil etmediğini ve kendilerinin israil`e karşı olduklarını vurgulayarak Siyonizmi kesinliklereddettiklerini söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir