• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Din görevlilerine `Yüz Yüze Vaaz` semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Vaaz ve irşat hizmetlerini yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan yüz yüze vaaz projesi çerçevesinde, vaaz etmek isteyen Mardin’de görev yapan cami görevlilerine rehber vaizler aracılığıyla mahallinde vaaz becerilerini geliştirme kurslarına alınarak kendi camilerinde vaaz etmeye başlayacaklar.

Mardin İl Müftülüğü tarafından kentte görev yapan din görevlilerine cemaatle yüz yüze vaaz vermeleri için seminer verildi. Rehber Öğretici olarak İl Merkezinde Müftü yardımcısı İsmail Ünal Vaiz Mehmet Şara ve Savur İlçe Vaizi Mehmet Aydın Seminer veriyor.

Camilerde yüz yüze vaaz verebilecek din görevlilerine yönelik Müftülük Konferans Salonu’nda verilen seminerde Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, görevlilere vaaz ve mikrofon kullanımı ile ilgili bilgiler verdi.

Coşkun, “Diyanet İşleri Başkanlığı yürüttüğü din hizmetlerinin daha kaliteli ve verimli hale gelmesi için personelinin bilgilerini yenilemekte ve becerilerini geliştirmektedir. Bu amaçla, her kademede görev yapan personele yönelik olarak hem bilgi yenileyici hem de yeni doğan ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte hizmet içi eğitim kurs ve seminerleri düzenlemektedir.” dedi.

Müftü Coşkun,  “Başkanlığımız, halkı din konusunda aydınlatma görevinin en bariz hizmet alanlarından olan cami ve mescitlerdeki vaaz ve irşat hizmetlerinin yıllardır merkezî sistemle yürütülmesinin pratik ve kısmî faydalarının bulunmasıyla birlikte personelimizin potansiyelinin açığa çıkmasını engellediği ve yüz yüze iletişimin sağladığı etkiyi vermediği tespitinden hareketle bu uygulamayı yeniden gözden geçirme ihtiyacı hissetmiştir. Bu sebeple etkin bir irşat hizmetini sunabilecek personel seçimi, bunların gerekli hizmet içi eğitime tâbi tutulması ve ihtiyaç duyulan araç ve kaynakların temini konularında çalışmalar devam etmektedir. Yüz yüze vaaz, halkımızın dinimizi doğru ve kaynağından öğrenmesine, Cami hizmetlerinin daha etkin ve verimli olmasına önemli katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir